перейти на сайт>>

Завдання з права, 17,18,19, 75,76

ID роботи: 9121
Тип роботи:
Об'єм: 5 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

17. Стосовно керівника управління районної державної адміністрації В. було складено протокол про скоєння корупційного правопорушення. У протоколі зазначалося, що В., перебуваючи на посаді державного службовця, займається викладацькою діяльністю, тим самим порушує вимогу щодо обмеження сумісництва з іншими видами діяльності. Суддя, розглянувши справу про корупційне правопорушення, виніс постанову про звільнення В. з посади керівника управління районної державної адміністрації.

Зробіть юридичний аналіз ситуації.

 

 

18. Голова обласної державної адміністрації подав у відставку, мотивуючи своє рішення принциповою незгодою з позицією Кабінету Міністрів України щодо вирішення деяких питань управління державними справами.

З’ясуйте, який орган або посадова особа і в які строки вправі прийняти відставку. Які правові наслідки тягне за собою відмова у відставці?

 

19. П. подав документи до конкурсної комісії на зайняття посади керівника Головної аналітичної служби Адміністрації Президента України. Конкурсна комісія попросила від П. відомості про його доходи і зобов’язання фінансового характеру та вклади в банках членів його сім’ї. П. відмовився надати таку інформацію, посилаючись на недоторканність особистого життя й таємницю вкладів. Конкурсна комісія відмовила П. у розгляді його документів.

Проаналізуйте відповідні правові норми та обгрунтуйте свою точку зору щодо законності рішення комісії.

 

75. На пленарному засіданні Верховної Ради України було попередньо схвалено проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади" за № 2217а, внесений до парламенту Презиентом України. У ньому, зокрема, пропонується скасувати інститут голів місцевих державних адміністрацій і запровадити інститут префектів, наділених дещо ширшими, порівняно з головами місцевих державних адміністрацій, контрольними повноваженнями стосовно органів місцевого самоврядування (як-то: правом зупиняти дію актов місцевого самоврядування з мотивів їх невідповідності Конституції та законам України, здійснювати нагляд за додержанням цими органами чинного законодавства та ін.), причому інститут висловлення недовіри префекту з боку відповідної місцевої ради в законопроекті не передбачений. Усе це дало можливість деяким парламентам стверджувати, що зазначений законопроект скоріше посилює централізацію влади в Україні, аніж сприяє її децентралізації.

Чи згодні Ви з таким ствердженням? Проаналізуйте вказаний законопроект. У чому полягає сутність централізації та децентралізації у здійсненні державної влади як приципу територіального устрою?

 

76. 25 жовтня 2015 року у м. Кіровоград під час проведення місцевих виборів було проведено опитування громадян у зв’язку з виконанням Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістського (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Були представлені такі варіанти назв міста, як Єлисаветград, Інгульськ, Златопіль, Кропивницький, Багомір, Ексампей та Козацький. Найбільшу підтримку отримала назва Єлисаветград, якій Кіровоградська міська рада надала перевагу, ухваливши рішення про перейменування міста. Громадські активісти звернулися з позовом до суду про скасування рішення Кіровоградської міської ради на підставі того, що рішення відповідного опитування є недійсним, оскільки сьогодні відсутній відповідний закон, який би відзначав порядок проведення місцевих референдумів та опитувань.

Який порядок зміни назв місць? Чи є правові підстави для оскарження рішення Кіровоградської міської ради? Яке рішення має ухвалити суд?




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: