перейти на сайт>>

Завдання з цивільного права 1-2 (2)

ID роботи: 9119
Тип роботи:
Об'єм: 3 стор.
Вартiсть: 30 грн.


Змiст:

1. Акціонерне товариство (АТ) «Форум» (продавець) уклало договір купівлі-продажу сільськогосподарської техніки з товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Колос» (покупець). Умовами договору було передбачено, що техніка відчужується без зобов’язання АТ поставити її. АТ відвантажило товар залізниці. При отриманні товару покупцем представник останнього виявив нестачу. ТОВ звернулося до АТ з вимогою про виконання зобов’язання в повному обсязі.

Дайте юридичну оцінку правовідносинам, що склалися, а також правам та обовязкам сторін. Яким чином покупець може захистити своє право?

 

2. Приватний підприємець уклав з банком договір позики, в забезпечення виконання якого передав у заставу недобудовану будівлю. Умовами договору застави було передбачено, що на момент виконання основного зобов’язання заставодавець має завершити будівництво.

Підприємець не зміг виконати основне зобов’язання, і банк звернувся до нотаріуса за вчиненням виконавчого напису про звернення стягнення на предмет застави. Виявилося, що будівництво будівлі було завершено, остання була прийнята в експлуатацію, проте право власності на неї заставодавця не було зареєстроване.

За яких умов нотаріус може вчинити виконавчий напис, а банк-кредитор звернути стягнення на предмет застави?




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: