перейти на сайт>>

Задачі з права (ГС-2)

ID роботи: 8637
Тип роботи:
Об'єм: 10 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Задача № 7

 

15.12.2002 в суд Франківського району від мешканців буд. 10 по вул. Бойчука поступила скарга на рішення правління клубу собаководів від 5 лютого про обладнання майданчика для вигулювання і дресирування собак в подвір’ї їх будинку. В скарзі вказувалось, що дане рішення створює перешкоди для реалізації права на відпочинок, а також загрозу для життя і здоров’я, особливо дітей.

Суддя відмовив у прийнятті скарги, пояснивши, що колективні скарги судом не розглядаються. Окрім цього, не можна оскаржувати рішення клубу собаководів, оскільки він не є державним органом.

Чи правомірне рішення судді?

 

Задача № 8

 

12 грудня подружжя Василенків запросили до себе друзів на світкування. У квартирі зібралась весела компанія із семи осіб. Вже настала ніч, а вони танцювали і співали. Сусід Тихомиров, який перебував з Василенками у недоброзичливих стосунках, неодноразово стукав їм у стіну і вимагав припинити шумні веселощі, але вони продовжувались. Тоді Тихомиров викликав черговий патруль міліції. Сержанти міліції Михеєнко і Тостов вимагали відчинити двері квартири. Василенко відмовився це зробити на тій підставі, що має конституційне право на недоторканність житла. Міліціонери зламали дверний замок і увійшли у квартиру, щоб навести порядок і скласти протокол за ст. 185 КпАП. Василенко від підписання протоколу відмовився.

На наступний день Василенко прийшов на прийом до начальника райвідділу із скаргою на дії працівників міліції. Однак начальник не повірив доказам скарги і наклав на Василенка штраф за злісну непокору співробітника міліції. Обурений Василенко у цей же день звернувся із письмовою скаргою до суду, в якій просив притягнути до відповідальності службових осіб міліції за свавілля у їх діях.

 

Яким чином слід вирішити справу?

 

Задача № 9

 

У зв’язку з великою кількістю скарг, що надходять у виконавчий комітет місцевої ради, вона своїм рішенням постановила, що скарга буде прийматись тільки після розгляду її керівником відповідного органу, який виніс, на думку скаржника, неправомірне рішення.

Чи законним є рішення виконкому?

 

Задача № 10

 

Громадянин С. має 28 років загального стажу. У віці 65 років він звернувся до районного відділення Пенсійного фонду для призначення йому пенсії як посадовій особі органів місцевого самоврядування. Він має стаж 2 роки військової служби у Збройних Силах, 4 роки працював секретарем міської ради і 4 роки головою постійної комісії обласної ради з питань бюджету на постійній основі. Перед зверненням за призначенням пенсії С. працював 5 років директором казенного підприємства.

1)    Які умови призначення пенсій посадовим особам органів місцевого самоврядування?

2)    Чи має право громадянин С. на пенсію як посадова особа органів місцевого самоврядування?

 

 

Задача № 11

 

Громадянка Л. працювала лаборанткою на кафедрі Львівського сільськогосподарського інституту 5 років і одночасно навчалася на заочній формі навчання. З 2002 року після закінчення навчання працювала в сільській раді на посаді землевпорядника. В 2011 році після досягнення 60-річного віку вона звернулась за призначенням пенсії державного службовця. Однак у районному відділені Пенсійного фонду їй відмовили і пояснили, що для отримання пенсії державного службовця в неї не вистачає відповідного стажу, оскільки ранг державного службовця був присвоєний лише в 2004 році, про що свідчить відповідний запис у трудовій книжці. Тому Л. може бути призначена пенсія згідно із Законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». При цьому в розрахунок середнього заробітку не буде включатись надбавка за ранг державного службовця, оскільки вона надається лише державним службовцям. Громадянка Л. заперечувала, адже крім цього, в неї є стаж роботи у вищому навчальному закладі.

1)    Як обчислюється стаж державної служби для призначення пенсії державного службовця?

2)    Чи правомірні дії Пенсійного фонду?

 

Задача № 12

 

Громадянин М. брав участь у воєнних діях з 22.07.1968 по 28.09.1968 року на території Чехословаччини згідно із записами у трудовій книжці. У 2010 році йому була призначена пенсія як учаснику війни на підставі довідки райвійськкомату про проходження служби з 25.07.1968 по 29.10.1968 року у військовій частині, де він брав участь у забезпеченні зв’язку бойових дій військ на території Чехословаччини. У 2011 році виплата пенсії йому була припинена, оскільки, як з’ясувалося при перевірці, під час воєнних дій він був призваний на військові збори і вже не був військовослужбовцем.

1)    На які пенсійні виплати має право громадянин М. та які умови їх призначення?

2)    Чи правомірні дії пенсійного фонду?




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: