перейти на сайт>>

Захисник у кримінальному процесі (за новим КПК 2012 р.)

ID роботи: 5625
Тип роботи:
Об'єм: 31 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

1.Поняття та значення функції захисту у кримінальному процесі

2. Захисник і його процесуальне становище

3. Участь захисника в забезпеченні прав громадян при провадженні досудового розслідування

4. Реалізація функції захисту в судових стадіях

Висновок

Використана література



Висновок:

Здійснювана в Україні судово-правова реформа, проведення значних змін, що від­буваються останнім часом у суспільно-політичному житті України, орієнтуючись на вимоги міжнародних стандартів, передба­чають створення суверенної, демократичної й правової держави, у якій мають застосу­ватися загальновизнані міжнародно-правові норми у галузі захисту прав і свобод людини і громадянина.

У цьому плані великого значення набу­ває правове регулювання у сфері криміна­льно-процесуальної діяльності, оскільки у випадках, визначених законом, вона перед­бачає обмеження прав і свобод громадян, втручання в їх особисте життя, застосуван­ня заходів процесуального примусу.

Тому цілком очевидно, що для реального забезпечення права на захист учасників процесу потрібно запроваджувати у практи­ку кримінального судочинства новітні науко­во обґрунтовані засоби, методи та прийоми ефективного захисту, у тому числі з боку захисника – одного з центральних учасників кримінального процесу України, котрий у передбаченому законом порядку уповнова­жений здійснювати захист прав і законних інтересів підозрюваних, обвинувачених, під­судних, засуджених, виправданих, надавати їм необхідну юридичну допомогу.

Згідно ч.1 ст.45 КПК захисником є адвокат, який здійснює захист підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, виправданого, особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, а також особи, стосовно якої передбачається розгляд питання про видачу іноземній державі (екстрадицію).

У відповідності з ч.4 ст.46 КПК захисник користується процесуальними правами підозрюваного, обвинуваченого, захист якого він здійснює, крім процесуальних прав, реалізація яких здійснюється безпосередньо підозрюваним, обвинуваченим і не може бути доручена захиснику, з моменту надання документів, передбачених статтею 50 КПК, слідчому, прокурору, слідчому судді, суду.

У відповідності з ч.5 ст.46 КПК захисник має право брати участь у проведенні допиту та інших процесуальних діях, що проводяться за участю підозрюваного, обвинуваченого, до першого допиту підозрюваного мати з ним конфіденційне побачення без дозволу слідчого, прокурора, суду, а після першого допиту – такі ж побачення без обмеження кількості та тривалості. Такі зустрічі можуть відбуватися під візуальним контролем уповноваженої службової особи, але в умовах, що виключають можливість прослуховування чи підслуховування.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: