перейти на сайт>>

Прокуратура України та Вірменії: порівняльний аналіз

ID роботи: 5627
Тип роботи:
Об'єм: 15 стор.
Вартiсть: 40 грн.


Змiст:

Вступ

1. Прокуратура України та Вірменії: правові засади функціонування

2. Порівняльний аналіз функцій прокуратори України та Вірменії

Висновок

Використана література



Висновок:

Наявні системи органів прокуратури України та Вірменії були  сформовані з урахуванням суспільно-політичного ладу колишнього Союзу РСР. І хоча після проголошення незалежності держав розпочався процес реформування прокуратури на демократичних засадах, його основної мети – трансформації цього органу з переважно карального на правозахисний – ще не досягнуто. Структура, завдання та функції органів прокуратури, хоча й зазнали певних еволюційних змін, ще не повною мірою відповідають сучасним світовим тенденціям. Адже досі існує потреба визначення шляхів адаптації цього інституту до міжнародно-правових стандартів, зокрема, рекомендацій Ради Європи, спрямованих на вдосконалення систем захисту прав людини та правового статусу органів прокуратури.

У більшості країн – членів Ради Європи органи прокуратури в різних формах та межах забезпечу­ють захист прав і свобод громадян, суспільних та державних інтересів. Це стосується і Вірменії, органи прокуратури якої мають подібні з прокуратурою України повноваження у сфері нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Підводячи підсумки дослідження слід зауважити, що органи прокуратури України та Вірменії мають багато спільних функцій. Але на відміну від України, у законодавстві Вірменії  простежується тенденція відмови від прокурорського нагляду за законністю досудового слідства. За прокуратурою в сфері кримінального судочинства крім підтриман­ня державного обвинувачення залишається лише право нагляду за додержанням за­конів у діяльності органів, які проводять оперативно-розшукову діяльність та дізнання.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: