перейти на сайт>>

Значення і сутність каталітичних процесів

ID роботи: 3524
Тип роботи:
Об'єм: 26 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Характеристика хіміко-технологічного процесу та каталізатора

1.1. Поняття хіміко-технологічного процесу, його класифікація

1.2. Значення і сутність каталітичних процесів. Види каталізаторів та їх властивості

Розділ 2. Особливості на напрямки використання каталітичних хіміко-технологічних процесів

2.1. Промислове використання каталітичних процесів

2.2. Каталітичні хіміко-технологічні процеси у виробництві органічних і неорганічних речовин

Висновок

Використана література

 



Висновок:

В процесі написання курсової роботи  ми ознайомилися з каталітичними хіміко-технологічними процесами та їх застосування в промисловості. Ці процеси мають значуще місце в житті та функціонуванні людини.

Масштаби каталітичних процесів у промисловості збільшуються з кожним роком. Все більш широке застосування знаходять каталізатори для нейтралізації речовин, що забруднюють навколишнє середовище [17, с. 63]. Зростає роль каталізаторів у виробництві вуглеводнів і кисневмісних синтетичних палив з газу і вугілля. Дуже перспективним є створення паливних елементів для економічного перетворення енергії палива в електричну енергію.

Нові концепції каталізу дозволять отримувати полімерні матеріали та інші продукти, що володіють багатьма цінними властивостями, удосконалити методи отримання енергії, збільшити виробництво харчових продуктів, зокрема шляхом синтезу білків з алканів і аміаку за допомогою мікроорганізмів. Можливо, вдасться розробити генно-інженерні способи отримання ферментів і металоорганічних сполук, що наближаються за своєю каталітичної активності і селективності до природних біологічних каталізаторів.

Обсяг світового виробництва каталізаторів становить 500-800 тис. т. на рік; випускається близько 250 основних типів каталізаторів, кожен тип включає ряд різновидів. Між однорідними за призначенням каталізатори, виробленими в різних країнах або різними фірмами, є певні відмінності, особливо між каталізаторами нових процесів. Повсюдно спостерігається концентрація виробництва каталізаторів. Створюються великі каталізаторні фабрики та цехи, що дозволяють поліпшити якість продукції, механізувати й автоматизувати виробництво, а самі каталізатори, що вироблялися раніше тільки для споживання всередині підприємств, стали надходити як товарні продукти на внутрішній і міжнародний ринки.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: