перейти на сайт>>

Основні методи вивчення будови та властивостей матеріалів

ID роботи: 3526
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. Основні властивості та будова матеріалів

1.1. Характеристика кристалічних решіток

1.2. Типи зв’язку між частинками в кристалі

1.3. Дефекти кристалів

1.4. Структура полімерів, скла та кераміки

РОЗДІЛ 2.  Методика вивчення будови та властивостей матеріалів

2.1. Методи вивчення будови та властивостей  металів та сплавів

2.2. Вивчення будови і особливостей властивостей неметалічних матеріалів

2.3. Вивчення будови та властивостей композиційні матеріалів

ВИСНОВКИ

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ



Висновок:

Для забезпечення потреб окремих галузей промисловості використовують велику кількість різноманітних матеріалів, попит на які весь час змінюється. Використання того чи іншого матеріалу залежить від його властивостей, які являються об’єктивними, притаманними йому від природи. Вони виявляються при виготовленні виробів та їх експлуатації і впливають на довговічність, поведінку при транспортуванні та зберіганні. Багато властивостей різних матеріалів пов’язані між собою. Через це зміна одних властивостей викликає зміну інших.

Незважаючи на все більш широке використання неметалічних матеріалів, метали і сплави залишаться і в найближчому майбутньому основним конструкційним і інструментальним матеріалом, тому що металеві елементи складають майже 3 / 4 всіх існуючих в природі елементів, але не всі знаходять широке застосування. Деякі з них зустрічаються дуже рідко. Тільки з настанням атомного століття, під час будівництва надзвукових літаків і космічних ракет, вимоги до металевих матеріалами різко підвищилися.

З найбільш цінних і важливих для техніки і виробництва металів лише деякі містяться в земній корі у великих кількостях: алюміній, залізо, магній, титан і ін. У промисловості метали застосовуються у вигляді металопрокату і металевих виробів. Метали, що застосовуються в промисловості, ділять на дві групи – чорні і кольорові.

Застосування неметалічних матеріалів забезпечує значну економічну ефективність. Неметалічні матеріали є не лише замінниками металів, але і застосовуються як самостійні, іноді навіть незамінні матеріали. Окремі матеріали володіють високою механічною міцністю, легкістю, термічною і хімічною стійкістю, високими електроізоляційними характеристиками, оптичної прозорістю і т. п. Особливо слід відзначити технологічність неметалічних матеріалів.

Останнім часом широке застосування знайшли композиційні матеріали на основі металів, полімерів і кераміки. Області застосування композиційних матеріалів не обмежені. Вони застосовуються в авіації для високонавантажених деталей літаків (обшивки, лонжеронів, нервюр, панелей і т. д.) і двигунів (лопаток компресора і турбіни і т. д.), в космічній техніці для вузлів силових конструкцій апаратів, що піддаються нагріву, для елементів жорсткості, панелей, в автомобілебудуванні для полегшення кузовів, ресор, рам, панелей кузовів, бамперів і т. д., у гірничій промисловості (буровий інструмент, деталі комбайнів і т. д.), у цивільному будівництві (прольоти мостів, елементи збірних конструкцій висотних споруд і т. д.) і в інших галузях народного господарства. Застосування композиційних матеріалів забезпечує новий якісний скачок у збільшенні потужності двигунів, енергетичних і транспортних установок, зменшенні маси машин і приладів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: