перейти на сайт>>

Контрольна з логістики, ХНУ, варіант 12

ID роботи: 10407
Тип роботи:
Об'єм: 20 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Теоретична частина

12. Об’єкт логістичних досліджень.

42. Проектування дистрибутивних систем.

62. Оцінка надійності способу доставки.

Практична частина

Задача 2

Обґрунтування оптимального обсягу замовлень

Приватний підприємець вклав гроші в бізнес, що спеціалізується на продажу цвяхів. Протягом року він повинен орендувати постійні складські площі і вони повинні бути достатньо великими, щоб можна було розмістити усе замовлення при його прибутті. Підприємець не хвилюється про підтримку резервних запасів, головним чином завдяки надійності постачальника. Подальша співпраця підприємця з постачальником та орендодавцем уможливлює надання ними певних пільгових знижок.

На основі вихідних даних, представлених в таблиці 11, обґрунтуйте логістичне рішення для підприємця щодо визначення оптимального обсягу замовлення, керуючись наступними завданнями.

1. За існуючих вихідних умов, використовуючи метод оптимального обсягу замовлення (ООЗ), визначте, скільки упаковок цвяхів повинен замовляти підприємець за один раз.

2. Уявимо, що усі припущення, прийняті у завданні 1, залишаються в силі, але на додаток до цього постачальник пропонує підприємцю знижку на кількість замовленого товару у формі покриття усіх чи частки витрат на розміщення замовлення. Яким буде нове економічне замовлення для підприємця? (рекомендується оформити розв’язок в табличній формі).

3. Це завдання є продовженням завдання 1; тимчасово проігноруйте умови та відповідь завдання 2. Замість припущень, що представлені у завданні 2, уявіть, що товарний склад пропонує підприємцю орендувати складські площі, виходячи із середньої кількості упаковок, що підлягають зберіганню, а не з їх максимальної кількості, яку іноді отримує підприємець. Плата за збереження 1 упаковки залишається тією самою. Чи зміниться відповідь на завдання 1? Якщо так, то якою буде нова відповідь?

4. Приміть до уваги умови, запропоновані в завданнях 2 і 3. Визначте новий економічний розмір замовлення.

5. Це питання є продовженням завдання 1, тимчасово проігноруйте умови та відповіді на завдання 2,3,4. Підприємець знаходиться в скрутному фінансовому стані і він повинен позичити гроші під певні відсотки, щоб профінансувати закупівлю цвяхів. Повернувшись до завдання 1, визначте новий економічний розмір замовлення враховуючи оптову ціну упаковки цвяхів (Ці) і відсотки за кредити (Вкр.).

6. Приймаючи до уваги усі попередні умови, обґрунтуйте управлінське рішення щодо оптимального обсягу замовлення упаковок цвяхів для підприємця.

Таблиця 11 - Вихідні дані (поваріантні)

Індивідуальне завдання 2

 Проектування логістичного рішення щодо вибору постачальника

 Постановка задачі: Побудувати модель здійснення вибору одного із п’яти можливих постачальників певного товару (продукції, сировини, комплектуючих тощо) за методом ранжування.

Розв’язок

 Для побудови моделі необхідно виконати наступні завдання:

Відповідно до спеціалізації Вашого підприємства (організації) виберіть 5 можливих постачальників (виробників, посередників);

АОЗТ «ВИНПІТ» (м. Виниця)

Обирає одного із 5 поставників

  1. ООО «Фонтан» (м. Донецьк)
  2. ООО «Фірма» (м. Київ)
  3. ООО «Корова» (м. Донецьк)
  4. ООО «ЛМЛ» (м. Лівів)
  5. ООО «Нора» (м. Полтава)

Обрані критерії

  1. повнота асортименту
  2. рівень цін на товари щодо конкурентів
  3. система знижок
  4. гарантії якості товару, що постачається
  5. ставлення до клієнтів
  6. швидкість реакції на запити замовників

Оцінімо значимість (вагомість) кожного критерію. (Сума значень вагомості по всіх критеріях повинна дорівнювати одиниці) та для кожного критерію встановіть кількісний або якісний показник. Розробимо шкалу оцінювання по кожному критерію (показнику), яка містить ряд його значень або діапазонів значень (не менше трьох ), та визначте відповідну бальну оцінку. Для цього визначити мінімальне і максимально можливе значення критерію. Мінімальному присвоїти значення 1, а максимальному – 5 або 10 балів.

 

Література



Висновок:

Виконуємо на замовлення будь-які розрахункові чи теоретичні контрольні, курсові та дипломні роботи для студентів Хмельницького Національного Університету (у т.ч. для дистанційної форми навчання). Гарантуємо супровід до заліку) Досвід роботи – 15 років. Тел.: 050-102-29-21, natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: