перейти на сайт>>

Контрольна робота з правознавства

ID роботи: 3910
Тип роботи:
Об'єм: 10 стор.
Вартiсть: 25 грн.


Змiст:

48. Зобов'язання, що виникають внаслідок причинення шкоди

79. Характеристика судів спеціальної юрисдикції

ЗАДАЧА 22

Змінний інженер Яковенко в травні-вересні 3 рази з дозволу профкому залучався до роботи в святкові вихідні дні. На початку жовтня адміністрація запропонувала йому взяти на ці дні відгули. Але Яковенко поставив вимогу компенсувати грошима. Адміністрація відмовила працівникові, посилаючись на можливість представити відгули та відсутність коштів.

В яких випадках допускається робота в святкові та вихідні дні? Чи вірне рішення адміністрації? Куди може звернутися Яковенко за рішенням суду?

ЗАДАЧА 98

Працівники електромережі Л. та В. отримали травму при проведенні ремонту лінії електропередачі. Вони знаходились 15 днів в лікарні й просили відшкодувати їм шкоду, що була нанесена під час роботи. Адміністрація відмовила їм у цьому, посилаючись на те, що вони самі винні в порушенні правил техніки безпеки. При подальшому розгляді справи вияснилось, що   працівники не були забезпечені засобами заземлення, через що й отримали        електрошок. Крім того, вони були спеціалістами низької кваліфікації і не повинні були допускатись до проведення ремонту лінії електропередачі.

Яке рішення повинно бути винесено при подібних обставинах? Які норми трудового законодавства говорять про нещасні випадки на виробництві? Розкажіть основні положення цих норм.

Використана  література




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: