перейти на сайт>>

Кримінологічна характеристика та профілактика рецидивної злочинності

ID роботи: 760
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Вступ
1. Рецидив злочинів як соціальне і кримінально-правове явище
1.1. Соціальна оцінка суспільної небезпечності рецидивної злочинності
1.2. Природа рецидивної злочинності
2. Характеристика рецидивної злочинності
2.1. Кримінологічна характеристика рецидивної злочинності
2.2. Характерні особливості рецидивіста
2.3. Причини та умови рецидивної злочинності
Розділ 3. Проблеми попередження рецидивної злочинності
Висновки
Список використаних джерел



Висновок:

Рецидивна злочинність - це вагома частина злочинності України, яка вирізняється неминучістю, постійним відтворюванням і кримінологічно значущою показовістю. У структурі загальної злочинності України вона виступає своєрідною константою, оскільки, по-перше, серед злочинців завжди є особи, які припускаються вчинення нових злочинів, а, по-друге, у кримінальному законі законодавець завжди спеціально вирізняє подібні випадки. Разом із тим рецидивна злочинність - вагомий конструкт, який є настільки суттєвим з точки зору кількісних показників своєї масовості, що безпосередньо впливає на стан злочинності, багато в чому визначаючи її характер і структуру в системі різноманітних кримінологічних координат.

Стан рецидивної злочинності в Україні в період соціально-економічного і політичного реформування можна оцінити як несприятливий. Він погіршується внаслідок дуже повільного зниження первинної злочинності. В умовах гострої соціально-економічної кризи і знедоленості переважної частини законослухняних громадян до злочинної діяльності залучаються все нові верстви населення, особливо молодь, у якої уявлення про власне майбутнє досить нечітке, через що підвищився рівень загальної криміналізації населення, розширилася соціальна база і для зростання рецидивної злочинності. За деякими прогнозами у найближчі роки можна очікувати значного підвищення рецидивної злочинності.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: