Тип роботи:
Об'єм: 13 стор.
Вартiсть: 50 грн.
Змiст:
1. Протиставте функціональний і ролевий підхід для ілюстрації того, що роблять менеджери.
2. Поясніть модель організації з точки зору її внутрішнього середовища. Покажіть взаємозв’язок внутрішніх складових на прикладі діяльності меблевої фабрики. Яка із внутрішніх компонент системи вважається сьогодні найважливішою в Україні і чому? А у розвинутих країнах?
Задача 1
У складі Вашого цеху є дільниця, яка має важливе значення для підприємства. Директор неодноразово віддавав розпорядження про роботу цієї дільниці, при чому повідомляв Вас про це не директор, а начальник дільниці. На нараді директор різко зауважує Вам про незадовільну роботу даної дільниці та про те, що його розпорядження не виконано. При розв'язанні цієї ситуації потрібно:
а) визначити, скільки рівнів управління є на цьому підприємстві і якому типу структури це відповідає;
б) зазначити, який принцип організації управління порушив директор й в чому суть цього принципу;
в) як би Ви повели себе в подібній ситуації на місці начальника цеху?
Рішення
1) Підприємство характеризується вертикальним розподілом праці з трьома рівнями управління з лінійною структурою.
2) Лінійна структура передбачає що кожний управлінець виконує всі функції керівництва даною ланкою виробництва, а у підлеглого є тільки один керівник, розпорядження якого обов'язкові для виконання. При такій підпорядкованості забезпечується принцип єдиноначальності. У даному випадку було порушено принцип єдності.
3) Відповідальність за роботу дільниці полягає на начальника цеху. Після наради обговорити це питання с керівником один на один.
Задача 2
Вам доручено оцінити можливість реконструкції Хмельницького молокозаводу шляхом освоєння нової технологічної лінії переробки молока та випуску сиру. Первинні інвестиції дорівнюють 50000 грн., період життя проекту – 5 років. Проект передбачає щорічний випуск нового сорту твердого сиру обсягом 5 тис. кг за ціною 10 грн/кг. Витрати на оплату праці на одиницю продукції орієнтовно складатимуть 4 грн., на сировину (молоко) – 3 грн. Вартість капіталу, задіяного для реалізації проекту, становить 10%.
Зробіть аналіз чутливості інвестиційного проекту за такою послідовністю:
1. Визначте базове значення ЧТВ.
2. Визначте найважливіші змінні проекту
3. Визначте вплив зміни кожного із показників на 10% на величину ЧТВ
4. Визначте критичне значення цих показників та рейтинг їх впливу на результативну кількість. Розрахунки проведіть за відповідними формулами і подайте у вигляді таблиці.
Прийміть рішення щодо доцільності реалізації проекту.
Література
НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com