перейти на сайт>>

Менеджмент варіант 08

ID роботи: 4245
Тип роботи:
Об'єм: 13 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

1. Протиставте функціональний і ролевий підхід для ілюстрації того, що роблять менеджери.

2. Поясніть модель організації з точки зору її внутрішнього середовища. Покажіть взаємозв’язок внутрішніх складових на прикладі діяльності меблевої фабрики. Яка із внутрішніх компонент системи вважається сьогодні найважливішою в Україні і чому? А у розвинутих країнах?

Задача 1

 

У складі Вашого цеху є дільниця, яка має важливе значення для підприємства. Директор неодноразово віддавав розпорядження про роботу цієї дільниці, при чому повідомляв Вас про це не директор, а начальник дільниці. На нараді директор різко зауважує Вам про незадовільну роботу даної дільниці та про те, що його розпорядження не виконано. При розв'язанні цієї ситуації потрібно:

а) визначити, скільки рівнів управління є на цьому підприємстві і якому типу структури це відповідає;

б) зазначити, який принцип організації управління порушив директор й в чому суть цього принципу;

в) як би Ви повели себе в подібній ситуації на місці начальника цеху?

Рішення

1) Підприємство характеризується вертикальним розподілом праці з трьома рівнями управління з лінійною структурою.

2) Лінійна структура передбачає що кожний управлінець виконує всі функції керівництва даною ланкою виробництва, а у підлеглого є тільки один керівник, розпорядження якого обов'язкові для виконання. При такій підпорядкованості забезпечується принцип єдиноначальності. У даному випадку було порушено принцип єдності.

3) Відповідальність за роботу дільниці полягає на начальника цеху.  Після наради обговорити це питання с керівником один на один.

 Задача 2

 Вам доручено оцінити можливість реконструкції Хмельницького молокозаводу шляхом освоєння нової технологічної лінії переробки молока та випуску сиру. Первинні інвестиції дорівнюють 50000 грн., період життя проекту – 5 років. Проект передбачає щорічний випуск нового сорту твердого сиру обсягом 5 тис. кг за ціною 10 грн/кг. Витрати на оплату праці на одиницю продукції орієнтовно складатимуть 4 грн., на сировину (молоко) – 3 грн. Вартість капіталу, задіяного для реалізації проекту, становить 10%.

Зробіть аналіз чутливості інвестиційного проекту за такою послідовністю:

 

1. Визначте базове значення ЧТВ.

2. Визначте найважливіші змінні проекту

3. Визначте вплив зміни кожного із показників на 10% на величину ЧТВ

4. Визначте критичне значення цих показників та рейтинг їх впливу на результативну кількість. Розрахунки проведіть за відповідними формулами і подайте у вигляді таблиці.

Прийміть рішення щодо доцільності реалізації проекту.

Література

 




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: