перейти на сайт>>

Міжнародний договір та внутрішній (національний) нормативно–правовий акт

ID роботи: 731
Тип роботи:
Об'єм: 26 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Вступ
1. Статус та місце міжнародних договорів у правовій системі України
2. Загальна характеристика законодавства України про міжнародні договори
2. Співвідношення міжнародних договорів і законів україни
4. узгодження протиріч між міжнародними договорами і національними нормативно-правовими актами
Висновок
Література



Висновок:

Таким чином, діяльність законодавчих органів України зі здійснення міжнародного нормотворення необхідно спрямовувати на забезпечення реалізації положень міжнародних договорів у системі законодавства України. Міжнародне право створює підстави, умови й порядок виконання державами взятих на себе зобов’язань, але визначення необхідних для цього виконавчих дій надається договірній стороні як суверенній державі.

Перетворення міжнародно-правових зобов’язань відбувається шляхом відповідної зміни норм українського права, зокрема у сфері кримінального судочинства.

У практиці міжнародного співробітництва та взаємодії компетентних органів іноземних держав міжнародні договори виступають як правова підстава забезпечення міжнародних зобов’язань із надання взаємної правової допомоги. Зі сказаного випливає, що положення міжнародних договорів, будучи частиною міжнародного права, повинні регламентувати правовідносини договірних сторін, збігатися із правилами судочинства, доповнювати їх зміст і застосовуватися відповідно процесу іноземної держави – виконавця однієї з договірних між собою сторін.

Виходячи з положень статті 3 Конституції України щодо визнання в нашій державі найвищою соціальною цінністю людини, її життя і здоров`я, честі і гідності, недоторканності і безпеки, на державу та державні органи України покладається забезпечення реалізації викладених принципів.

Розвиток суспільних відносин та становлення міжнародних зв`язків обумовлюють для кожної держави необхідність створення бази міжнародних договорів, спрямованих на захист та забезпечення прав людини, а також безумовне дотримання в подальшому взятих за такими договорами зобов`язань.

Міжнародні договори України, відповідно до ст. 9 Конституції України, нарівні із загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права є частиною її правової системи.

Якщо Українська держава розраховує закріпити у майбутньому пріоритет чинних міжнародних договорів над актами національного законодавства, а можливо й міжнародного права у цілому, а також сподівається на повагу та серйозне ставлення з боку інших держав і міжнародних організацій, необхідним є запровадження механізму перевірки відповідності законів та підзаконних актів чинним міжнародним договорам України. Належна регламентація такого механізму має з’явитися у Законі України «Про міжнародні договори України» або у спеціально розробленому законі.

Замість проголошення декларацій про необхідність дотримання міжнародних зобов’язань, слід створити дієвий механізм узгодження міжнародного і національного права, зокрема, міжнародних договорів України і законів України. Необхідно забезпечувати поєднання і взаємовплив норм міжнародного права з нормами національного права.

Наостанок хотілося б ще раз підкреслити, що розмаїття поглядів на співвідношення норм міжнародного та національного права в Україні демонструє недостатню врегульованість цього питання на конституційному рівні. Й дискусії нині мають вестися також у контексті конституційної реформи, аби нарешті чітко визначити місце міжнародного договору в правовій системі нашої держави, а отже, й знайти відповідь на запитання, яке співвідношення між нормами міжнародного та національного права обирає для себе Україна.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: