перейти на сайт>>

Обліково-аналітичне забезпечення управління готовою продукцією

ID роботи: 10183
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 94 стор.
Вартiсть: 300 грн.


Змiст:

Вступ

РОЗДІЛ 1

Теоретичні основи обліково-аналітичного забезпечення управління готовою продукцією

1.1. Поняття та економічна сутність готової продукції

1.2. Місце обліково-аналітичного забезпечення готової продукції у системі управління організацією

РОЗДІЛ 2. Особливості організації та ведення обліку готової продукції на підприємстві

2.1. Організаційно-економічна характеристика досліджуваних підприємств

2.2. Первинний та аналітичний облік готової продукції на підприємства

2.3. Синтетичний облік готової продукції на підприємстві

2.4. Особливості ведення обліку готової продукції в умовах застосування сучасних комп’ютерних програм

2.5. Відображення готової продукції в системі звітності

РОЗДІЛ 3. ОРГАНІЗАЦІЯ АНАЛІЗУ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ ГОТОВОЮ ПРОДУКЦІЄЮ

3.1. Аналіз обсягу виробництва та асортименту готової продукції

3.2 Аналіз ефективності виробництва готової продукції

3.3. Аналіз ефективності реалізації готової продукції

3.4 Аналіз факторів та резервів збільшення випуску і реалізації готової продукції

3.5. Розробка обліково-аналітичної моделі управління готовою продукцією

Висновки

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Таким чином, у процесі проведення даного дослідження була досягнута його основана мета, а саме розглянуті теоретичні та практичні аспекти обліково-аналітичного забезпечення управління готовою продукцією.

У першому розділі розглянуто теоретичні основи обліково-аналітичного забезпечення управління готовою продукцією.

На підставі розглянутих даних можна зробити такі висновки: готова продукція є заключним кінцевим продуктом на останньому етапі виробничого процесу підприємства. Підприємство виробляє продукцію на підставі планів за видами, кількістю і якістю. З кожним роком удосконалює її якість і збільшує кількість продукції, що випускається.

Реалізація продукції пов’язана з організацією бухгалтерського і податкового обліку реалізації, з визначенням виручки і собівартості реалізованої продукції, з визначенням фінансового результату від реалізації і податкових платежів.

У бухгалтерському обліку готової продукції застосовуються первинні документи, які затверджені Міністерством аграрної політики та продовольства України. Синтетичний облік випуску готової продукції ведеться на рахунку 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва».

У другому розділі досліджено організаційно-економічна характеристика підприємств, які проводять однакову виробничу діяльність, виявлені  характерні особливості кожного із досліджуваних підприємств, визначено. показники ефективності використання  земельних угідь трудових  ресурсів та основних заходів, обсяг виробленої продукції. Відзначено що ситуація в тваринництві на підприємстві  залишається складною, виявлено скорочення поголів’я ВРХ, зниження  рівня його продуктивності, і як наслідок, зменшення  виробництва готової продукції

Розглянуто первинний та аналітичний облік готової продукції на підприємствах. Важливим етапом діяльності підприємства є формування достовірної інформації про наявність і рух готової продукції, ця інформація наводиться у відповідних первинних документах, які повинні мати  ряд обов’язкових реквізитів.

Визначено порядок обліку готової продукції с посівної до  збирання врожаю  та надходження її до складів підприємства.

Визначені особливості ведення обліку готової продукції в умовах застосування сучасних комп’ютерних програм. Застосування комп’ютерних програм полегшує працю бухгалтера і дозволяє зменшити кількість паперових документів.

Були розглянуті форми фінансової та статистичної звітності, у яких находить відображення готова продукція підприємства, наведені  бухгалтерські проведення стосовно продажу готової продукції рослинництва та продукції тваринництва.

У третьому розділі розглянуті питання організації аналізу обсягів виробництва і реалізації готової продукції. Досліджено концептуальні питання обліково-економічного забезпечення готової продукції на підприємстві ДП «Агрокомбінат «Пуща-Водиця».

Визначено, що поряд з зростанням обсягів виробництва продукції зростають і витрати  на виробництво продукції. Як результат підприємство має збиток, що в свою чергу дав від’ємні показники рентабельності продажу та продукції при проведенні аналізу з ефективності виробництва  та реалізації готової продукції.

Проаналізовано та визначено фактори, що впливають на зміну обсягів виробництва та реалізацію готової продукції, а також визначені резерви збільшення випуску і реалізації готової продукції.

Для ДП «Агрокомбінат «Пуща-Водиця» на сучасному етапі зростання обсягів готової продукції є одним з важливих моментів виробничої діяльності, бо зростання обсягів готової продукціє та їх реалізація забезпечує підприємству ще більший прибуток, що є головною метою для будь-якого підприємства. Досягненню цієї мети сприяє ефективне управління фінансово-господарською діяльністю підприємства, що в свою чергу неможливо без точної і оперативної інформації та її відповідної аналітичної обробки.

Для підприємства була розроблена обліково-аналітична модель управління готовою продукцією, що  дасть змогу підприємству ефективніше проводити обліково-аналітичну роботу з управління готовою продукцією.

Для ДП «Агрокомбінат «Пуща-Водиця» рекомендовано ведення обліку витрат в розрізі виділених центрів витрат, таких як поля і одиниці сільськогосподарської техніки, що дозволить приймати рішення про ефективність проведених агротехнічних заходів, технологічних операцій та в кінцевому рахунку – про доцільність вирощування тієї чи іншої культури на відповідному полі.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: