перейти на сайт>>

ОБЛІК РОЗРАХУНКІВ З БЮДЖЕТОМ З ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК

ID роботи: 9597
Тип роботи:
Об'єм: 60 стор.
Вартiсть: 100 грн.


Змiст:

Вступ

1. Теоретичні аспекти обліку податку на прибуток

1.1.  Прибуток як об’єкт оподаткування

1.2. Нормативно-правова база обліку податку на прибуток

2. Організація обліку розрахунків за податком на прибуток

2.1. Механізм обчислення податку на прибуток

2.2.  Синтетичний та аналітичний облік розрахунків з бюджетом з податку на прибуток

Розділ 3. Удосконалення обліку податку на прибуток в Україні

Висновок

Розрахункова частина курсової роботи

Література



Висновок:

Кінцевим результатом діяльності підприємства є прибуток (збиток). Він є дуже важливим показником, який впливає на розвиток підприємства, виплату дивідендів засновникам. Однак встановлення фінансового результату у бухгалтерському та податковому обліку різниться за методами. Існує ряд відмінностей в підходах щодо визнання доходів та витрат, які намагається усунути податковий кодекс.

При визначенні податку на прибуток в бухгалтерському та податковому обліках виникають різниці в зв'язку з неоднаковими методами визнання доходів і витрат. Отже, за новим податковим кодексом доходи та витрати враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування в момент їх виникнення незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів. Відповідно, суми отриманих авансів за товари (роботи, послуги) більше не потраплятимуть у доход платника, а сплачені передоплати – у витрати.

Податки на прибуток ураховуються на активному рахунку 98 «Податки на прибуток». На дебеті цього рахунку ведеться облік належної по даним бухгалтерського обліку суми податку на прибуток, на кредиті – списання на зменшення фінансових результатів діяльності підприємства (на дебет рахунку 79).

Базовим податковим (звітним) періодом з податку на прибуток є календарний квартал або календарний рік. Всі платники податку на прибуток повинні звітувати до контролюючих органів за підсумками звітного року, тобто подавати річну декларацію з цього податку.

Попри всі позитивні й негативні аспекти, що зумовить запровадження нової методики об­числення суми податкового прибутку, залишається головним питання: чи досягнуте бажане наближення податкового обліку із бухгалтерським і чи здійснено крок до наближення національної системи бухгал­терського обліку до міжнародних стандартів.

Потребує подальшого удосконалення процес формування інформації про податкові різниці у регістрах бухгалтерського обліку. Відповідна інформація має бути представлена в розрізі класифікаційних груп податкових різниць з виділенням постійних податкових різниць (у т.ч. які підлягають вирахуванню і які підлягають оподаткуванню) та тимчасових податкових різниць (у т.ч. які підлягають вирахуванню і які підлягають оподаткуванню).

Основною метою впровадження зазначених нововведень, як передбачається, є спрощення обліку шляхом взаємозв’язку прибутку до оподаткування з бухгалтерським прибутком, а також спрощення змісту й порядку складання звітності з податку на прибуток.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: