перейти на сайт>>

Облiк та аудит виробничих запасiв на прикладi ДП «МТП « Южний»

ID роботи: 9958
Тип роботи:
Об'єм: 100 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

1. Економічна сутність обліку виробничих запасів

1.1. Економічна сутність, склад і характеристика обліку виробничих запасів підприємств, їх класифікація та оцінка

1.2. Завдання обліку запасів та нормативні документи

1.3. Методологія бухгалтерського фінансового обліку виробничих запасів за національними стандартами

1.3.1. Облік надходження виробничих запасів. Загальна схема документообігу

1.3.2. Облік виробничих запасів на складі

1.3.3. Облік вибуття виробничих запасів

1.3.4 Методи визначення фактичної собівартості матеріальних цінностей

1.3.5. Синтетичний та аналітичний облік надходження і вибуття виробничих запасів

1.4. Контроль достовірності облікової інформації щодо виробничих запасів підприємств

2. Економічний аналіз діяльності ДП «МТП «Южний»

2.1 Техніко економічна характеристика підприємства

2.2 Аналіз складу, структури та динаміки запасів

Отже, необхідно відзначити, що на підприємстві не раціонально використовують виробничі запаси. Службі внутрішнього контролю необхідно  приділяти більше уваги стосовно  надходження та використання виробничих запасів з проведенням  детального аналізу у цьому напрямі.

3. Стан бухгалтерського обліку та обліку виробничих запасів       на ДП «МТП «Южний»

3.1 Організація бухгалтерського обліку на підприємстві

3.2 Організація бухгалтерського обліку виробничих запасів      на ДП «МТП « Южний»

3.3. Контроль достовірності облікової інформації щодо виробничих запасів на ДП «МТП «Южний»

Розділ 4. Організація та методика аудиту виробничих запасів на ДП «МТП «Южний»

4.1. Організація проведення  аудиту запасів

4.2. Методика проведення аудиту запасів на ДП «МТП «Южний»

Висновки та пропозиції

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Отже, у ході проведеного дослідження були проаналізовані  теоретичні та практичні аспекти облiку та аудиту виробничих запасiв на прикладi ДП «МТП « Южний», а також вирішені основні завдання, поставлені на початку роботи:

Розглянуто економічну сутність, склад і характеристика обліку виробничих запасів підприємств, їх класифікацію та оцінку. Запаси – один з провідних складників оборотних фондів підприємства, тому вони займають особливе місце у складі майна і є найбільш важливою та значною частиною активів підприємства. В обліковій літературі досить часто трапляється багато різних понять, пов’язаних із запасами. Досить часто поняття «виробничі запаси» замінюють понят­тям «матеріали». Проаналізувавши роботи зазначених та інших авторів, можна зробити висновок, що в них немає чітко окресленої економічної сутності виробничих запасів і потребує вдосконалення система їх аналізу та управління. Вивчено оцінку виробничих запасів для цілей обліку

Охарактеризовані  завдання обліку запасів та нормативні документи. Принципи формування у бухгалтерському обліку інформації про виробничі запаси і розкриття її у фінансовій звітності представлено у П(С)БО 9 «Запаси». Згідно з даним нормативним документом, запаси визнаються активом, якщо існує ймовірність того, що підприємство отримає в майбутньому економічні вигоди, пов’язані з їх використанням, то їхня вартість може бути достовірно визначена.

Досліджено методологію бухгалтерського фінансового обліку виробничих запасів за національними стандартами. Вивчено  організацію синтетичного і аналітичного обліку виробничих запасів, дано характеристику первинних документів їх обліку та руху на підприємстві Звернено увагу на облік надходжень та вибуття запасів на виробництво та особливості обліку результатів інвентаризації виробничих запасів базового підприємства.

З’ясовано особливості контролю достовірності облікової інформації щодо виробничих запасів підприємств. Метою контролю операцій з запасами є встановлення достовірності первинних даних, їх наявності і руху виробничих запасів; повноти і своєчасності відображення первинних даних у первинних документах і облікових регістрах; правильності ведення обліку запасів відповідно до прийнятої облікової політики; достовірності відображення залишків записів в звітності господарюючого суб’єкта.

Надано техніко-економічну характеристику ДП «МТП «Южний». В аналізованому періоді на підприємстві спостерігається зменшення обсягів вантажопереробки та отриманих доходів. Основними факторами, що  вплинули на зменшення доходу є  невиконання плану вантажопереробки та значне  скорочення обсягів перевалки вантажів (експортної та транзитної руди), в результаті чого підприємство недоотримало доходів на загальну суму   у 2016 році на 491831 тис. грн, у 2017 році – 324588 тис. грн.

Проведено аналіз складу, структури та динаміки запасів       на ДП «МТП «Южний». Стан і ефективність використання запасів як найзначнішої частини оборотного капіталу є однією з основних умов успішної діяльності підприємства, розвитку і реалізації його конкурентних переваг. Було з’ясовано, що  у 2016 році порівняно з 2015 роком спостерігається тенденція до зростання таких складових виробничих запасів, як «Паливно-мастильні матеріали» – на 5640 тис. грн та на комплектуючи  матеріали на 403 тис. грн. По всім іншим складовим  виробничим запасам спостерігається  економія. Зростання по складовим виробничих запасів  сталося  за рахунок збільшення вартості та кількості використаних матеріалів на потреби виробництва та збільшення обсягів ремонтних робіт, які виконуються власними силами. Також зроблено висновок,  що  запаси  в цілому у оборотних активах займають  незначну частку, так  у 2015 році вона складає  – 12,4%, у 2016 році – 11,9%, у 2017 році – 18,4%.

Досліджено організацію бухгалтерського обліку на ДП «МТП «Южний». На ДП «МТП «Южний» ведеться журнально-ордерна форма обліку, яка заснована на використання принципу систематизації накопичування даних первинних документі безпосередньо в регістрах аналітичного і синтетичного обліку відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні».

Охарактеризовано стан організації бухгалтерського обліку виробничих запасів           на ДП «МТП « Южний». Облікова інформація про стан запасів підприємства є складовою частиною інформаційних джерел при визначенні результатів господарської діяльності і висвітленні інформації про його фінансовий стан. Достовірний облік виробничих запасів на ДП «МТП «Южний» є невід’ємною частиною управління, без якого неможливе досягнення короткострокових та довгострокових цілей управління. Облік виробничих запасів організовують за назвою (видами) сировини і матеріалів, а в межах кожного виду – за розділами, типами, групами, гатунками й окремими найменуваннями, тобто за окремими номенклатурними номерами.

Визначено особливості контролю достовірності облікової інформації щодо виробничих запасів на ДП «МТП «Южний». Основною проблемою в системі управління підприємством є неефективна, а найчастіше взагалі відсутня система управлінського обліку, яка дає спотворену або дуже узагальнену інформацію з затримкою. Наслідком цієї проблеми є невикористання сучасних методів управління запасами. Таким чином, необхідною умовою ефективного і раціонального управління матеріальними ресурсами в сучасних умовах господарювання є створення взаємозв’язаних узгоджених систем бухгалтерського обліку і внутрішнього контролю за діяльністю на ДП «МТП «Южний».

Досліджено особливості організації проведення  аудиту запасів. Мета аудиту виробничих запасів – висловлення аудитором думки про те, чи відповідає фінансова інформація щодо руху і залишків запасів у всіх суттєвих аспектах нормативним документам, які регламентують порядок її підготовки і надання користувачам.

Охарактеризовано методику проведення аудиту запасів на ДП «МТП «Южний». Було вивчено методичні аспекти проведення аудиту виробничих запасів, для чого:  було визначено мету, завдання та джерела інформації для проведення аудиту;  було досліджено методику проведення аудиту виробничих запасів.  При проведенні аудиту  виробничих запасів встановлена відсутність суттєвих порушень в обліку виробничих запасів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: