перейти на сайт>>

Організаційна культура та її вплив на ефективність діяльності організації

ID роботи: 2541
Тип роботи:
Об'єм: 47 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Організаційна культура як один з важливих факторів ефективної роботи підприємства
1.1. Сутність організаційної культури
1.2. Хараткеристика рівнів та класифікацій організаційної культури. Фактори, що впливають на її формування
1.3. Взаємозв’язок організаційної культури та продуктивності праці робітників
2. Дослідження організаційної культури на тов "синапс-плюс"
2.1. Характеристика підприємства
2.2. Місія та цілі діяльності організації. SWOT-аналіз. Вплив змін зовнішнього середовища
2.3. Дослідження організаційної культури підприємства
3. Удосконалення організаційної культури тов «синапс-плюс»
3.1. Пропозиції щодо оптимізації організаційної культури з метою підвищення ефективної діяльності
3.2 Управління культурою у ТОВ «Синапс-Плюс». Здійснення змін
Висновок
Список використаної літератури



Висновок:

У даній роботі проведений всебічний аналіз поняття «культура організації». Вдалося з'ясувати, що на процес формування культури організації визначальне значення роблять шість факторів: історія і власність; розмір; технологія; цілі і задачі; оточення; люди. Однак, слід зауважити, що навіть усередині одного підприємства в різних групах існує своя особлива культура.

Культура - це дуже широке і багатогранне поняття. До неї застосовні такі поняття, як ідеї, переконання, традиції і цінності, що виражаються в переважному стилі керування.

Також в роботі запропонований план дій по зміні культури організації. Основною метою цієї зміни є створення сприятливих умов адаптації в ринку, можливості зберегти накопичений багатий науковий потенціал, вижити і встати на ноги. Важливо зрозуміти, що процес зміни культури організації вимагає ретельної підготовки. Усі задумані зміни рекомендується почати зі складання плану. При цьому домогтися, щоб виконавці вірили в успіх діла і мали необхідні знання. Зміни організаційної структури і методів керування завжди торкаються умови життя і діяльності людей. Зміни завжди породжують почуття непевності. Від здібностей менеджерів і всього колективу, що повинні виявити гнучкість і винахідливість, залежить, наскільки безболісно будуть сприйняті і пережиті ці зміни.

У курсовій роботі були висвітлені найважливіші аспекти проблеми організаційної культури і її впливу на ефективність діяльності організації, а також зроблена спроба оцінити організаційну культуру ТОВ «Синапс-Плюс» на основі головних її параметрів.

Організаційна культура – це система суспільно-прогресивних формальних і неформальних правил і норм діяльності, звичаїв і традицій, індивідуальних і групових інтересів, особливостей поведінки персоналу даної організаційної структури, стилю керівництва, показників задоволеності працівників умовами праці, рівня взаємної співпраці і сумісності працівників між собою і з організацією, перспектив розвитку.

ТОВ «Синапс-Плюс» – компанія, в якій поважають особу людини, цінують кращі людські якості і риси. Ця компанія може по праву вважатися демократичною, оскільки тиск керівника на підлеглих не відчувається.

ТОВ «Синапс-Плюс» має організаційну культуру, що вже склалася. Перед керівництвом ТОВ «Синапс-Плюс» стоїть завдання збереження і підтримки культури, а також завдання її зміни і вдосконалення. Важливо зрозуміти, що процес зміни культури організації вимагає ретельної підготовки. Зміни організаційної структури і методів управління завжди зачіпають умови життя і діяльності людей. Зміни завжди породжують відчуття невпевненості. Від здібностей менеджерів і всього колективу, які повинні проявити гнучкість і винахідливість, залежить, наскільки безболісно будуть сприйняті і пережиті ці зміни.

У роботі вироблений аналіз культури компанії ТОВ «Синапс-Плюс», запропоновані практичні рекомендації по використанню результатів досліджень. Менеджменту підприємства необхідно здійснити наступні зміни в організаційній культурі: організувати конкурси професійної майстерності серед працівників компанії; встановити пільги і заохочення для співробітників, що працюють в компанії тривалий час; розширити асортимент послуг, що надаються службами організації, своїм співробітникам; розширити випуск рекламних матеріалів і сувенірних виробів для співробітників компанії і ін.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: