перейти на сайт>>

Орфоепія та акцентологія української мови

ID роботи: 6661
Тип роботи:
Об'єм: 20 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:
  1.      Дослідники виділили кілька типів співрозмовників. Охарактеризуйте кожен з названих типів. За якими ознаками можна встановити певний тип?

    4.Запишіть поданий текст, використовуючи знаки партитури.

    а) Справжня любов до народу – прекрасна річ; порядна і чесна людина сприймає її як належне, тому багато про це не говорить; так само, як порядний чоловік не кричить на цілий світ про свою любов до жінки, родини і так далі. Справжня любов оберігає, приносить жертву – і, головне, працює (Т.Ґ. Масарик).

    5.Дослідники визначили 30 якісних ознак (позитивних/негативних) мовлення радіо- і тележурналістів. Напишіть рецензію на відому медійну людину, максимально використовуючи названі якісні ознаки.

    6.Прочитайте слова, дотримуючись орфоепічних норм сучасної української літературної мови. Поясніть, які звукозміни зумовили невідповідність між написанням і вимовою:

    Кожух, Великдень, не спиться, отже, людський, пісня, любов, легкий, анекдот, дивишся, молодший, з жалю, агентство, надсипати, одинадцять, відсутній, дьогтю, потуги, канадці, перемогти, слідчий, відси, злізши, рідший, посуха, аякже, ось де, норвежці, ходжу, сила, ребро, делегат, чимдуж, явище, черговий, навичка, передпліччя, чемпіон, нижче, м’яч, м’язи, п’єдестал, тьмяний, журі, капюшон, ґвалт, ґатунок, ґума, ґумовий, зиґзаґ, зиґзаґоподібний, розбити, розповісти, став, ходив, вранці, завдання, правда, віджимання, приїжджий, дзюдо, пробуджуватися, віджатися, дзвінок, відзначити, легкоатлет, кидки, боротьба, футбол, баскетбол, здібність, гадка, стрибки, відтінок, низький, бадмінтон, біг, тулуб, фізкультура, ходьба.

    7. Поставте наголос у словах, користуючись орфоепічним словником

    8.Перекладіть слова українською мовою, з’ясуйте відмінність наголошення в обох мовах. 

    9. Визначте слова з дублетним наголосом.

    10.Вставте слова з правильним наголосом.

    Орфоэпия и акцентология русского языка

     

    11.Укажите в произношении приведённых ниже слов допустимые варианты и дайте их нормативно-стилистическую характеристику.

    12.Поставьте ударения в словах, соблюдая нормы современной русской акцентологии.

    13.Поставьте ударение в словах и укажите его роль: 1) различает значение слов; 2) различает формы слов; 3) придаёт слову нелитературную окраску (разговорную, просторечную, народно-поэтическую); 4) придаёт слову стилистическую окраску; 5) является двояким и не изменяет слова; 6) неправильный вариант.






НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: