перейти на сайт>>

Перегляд справ у зв’язку з нововиявленими обставинами (кримин.процес)

ID роботи: 678
Тип роботи:
Об'єм: 27 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
1. Теоретичні та правові аспекти нововиявлених обставин
1.1. Поняття нововиявлених обставин та їх юридична природа
1.2. Підстави перегляду рішень і ухвал суду в зв'язку з ново виявленими обставинами
2. Перегляд судових рішень на підставі нововиявлених обставин
2.1. Умови розгляду справ за нововиявленими обставинами
2.2. Порядок відновлення провадження у справі в зв’язку з нововиявленими обставинами
2.3. Порядок проведення розслідування нововиявлених обставин
Висновок
Список використаної літератури



Висновок:

Однією з важливих стадій кримінального процесу є перегляд рішень у зв'язку з нововиявленими обставинами. З ліквідуванням судового нагляду, який потягнув за собою зменшення засобів перевірки законності вирішення справ, цей інститут цивільного процесуального права набуває виключно важливого значення.

Перегляд судових рішень у зв'язку з нововиявленими обставинами не є доповненням касаційного способу і різновидом його перевірки. Це самостійний вид перевірки законності та обґрунтованості. Дана відмінність полягає у характері підстав перегляду, об'єктах і суб'єктах останнього, компетенції суду і процесуально-правовому становищі осіб, які беруть участь у справі.

У зв'язку з цим неточною є думка, що у вказаній стадії суд не перевіряє законність та обґрунтованість рішень, які переглядаються, а лише фіксує наявність нововиявлених обставин. Наявність або відсутність нововиявлених обставин, що підлягають встановленню, характеризує обґрунтованість та законність судового акта. Істотні для справи обставини, які не могли бути відомі заявнику, є однією з підстав перегляду судових постанов тому, що вони впливають на повноту обставин, котрі мають значення для справи, на висновки суду, тобто свідчать про необґрунтованість певного судового рішення.

Оскільки вимога обґрунтованості рішення передбачена в законі, то незаконність і необґрунтованість судового рішення визначають і інші підстави його перегляду в зв'язку з нововиявленими обставинами. Однак вони є не наслідком помилки суду, що тягне за собою скасування судових рішень в апеляційному і касаційному порядку, а є результатом виявлення нових обставин. Показання свідків, висновки експертів, зроблений переклад стають дефектними доказами тому, що мало місце порушення процесуального закону.

Отже, нововиявлені обставини характеризують незаконність та необґрунтованість судового рішення, а встановлення їх судом – це встановлення наявності чи відсутності таких властивостей у судовому рішенні.

Таким чином, перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами судових рішень, ухвал, судових наказів, що набрали законної сили, є самостійним видом перевірки їх законності і обґрунтованості, процесуальним засобом, що забезпечує їх правильність з фактичної і правової сторони, а також захист прав і охоронюваних законом інтересів громадян, підприємств, установ, організацій та держави.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: