перейти на сайт>>

Переліт птахів по Луганській області

ID роботи: 2812
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Теоретичні аспекти та закономірності міграції птахів фауни україни
1. Міграція та перельот птахів: загальне поняття
1.2. Типи переміщень птахів
1.3. Міграція птахів в Україні
2. Переліт птахів по луганській області
2.1. Птахи Луганської області
2.2. Шляхи перельоту птахів у Луганській області
Висновок
Використана література



Висновок:

Таким чином, висока динаміка орнітонаселення Луганської області вказує на її вигідне стратегічне розташування на шляхах інтенсивних міграцій, що пролягають по долині р. Деркул. Мігранти активно використовують ресурси водно-болотяного біотопу Луганської області протягом більшої частини року.

Рясна кормова база, зі сприятливими захисними умовами забезпечують великий гніздовий ресурс і формують зростання видового різноманіття птахів водного орнітоценозу. Ці фактори забезпечили багатий видовий авіафауністичний склад екосистеми області, що робить її виключно домінуючим серед інших орнітокомплексів України [13, с.188].

Багато питань, що виникають у зв'язку із міграціями птахів і інших тварин, на сьогоднішній день залишаються не дослідженими. Саме тому і тепер слід продовжувати дослідження в даному руслі, що дасть змогу зрозуміти справжні причини перельотів, їх зв'язок із розселенням, формуванням ареалів тощо.

Дослідження, виконані в різних географічних регіонах і присвячені проблемі впливу погодних умов на міграцію птахів, досить численні і характеризуються різноманітністю висновків. Безумовно, створення уніфікованої схеми впливу погодних чинників на міграцію птахів – процес дуже складний і неоднозначний, оскільки ступінь цього впливу залежить від кліматичних умов певної географічної широти і від видового складу мігруючих птахів у межах досліджуваного пролітного шляху.

Погода і клімат мають стимулююче і регулююче значення для міграційних процесів. Метеорологічні чинники часто виконують роль тригера для початку міграції, вони можуть уповільнити або зупинити мігрантів, примусити їх відхилитися від курсу, приземлитися. Наприклад, масивні дощові фронти блокують міграцію.

У птахів існує тенденція уникати міграційних перельотів під впливом холодних повітряних мас, у той же час є певні погодні умови, коли міграція посилюється. Так, масова осіння міграція у високих широтах північної півкулі супроводить переміщення зони низького тиску антициклонами. Весною масові прольоти птахів відбуваються в умовах м'якої погоди, коли наближається фронт низького тиску. Мігранти також реагують на місцеві зміни погоди – вітри або температури, більшою мірою, ніж на масштабні синоптичні умови. Більшість дослідників схиляється до думки, що вітер і опади є двома найбільш важливими чинниками, що впливають на інтенсивність міграції. Роль температури дещо менша.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: