перейти на сайт>>

Поточна вартість: поняття, розрахунок

ID роботи: 3080
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 40 грн.


Змiст:

Вступ
1. Теоретичні основи визначення теперішньої вартості
1.1. Поняття теперішньої вартості
1.2. Застосування NPV для оцінки проектів
2. Методика розрахунку теперішньої вартості грошей
2.1. Загальні принципи розрахунку теперішньої вартості
2.2. Прискорення розрахунку теперішньої вартості грошей за допомогою таблиць
2.3. Визначення теперішньої вартості майбутніх грошових потоків
2.4. Визначення теперішньої вартості різних грошових потоків
2.5. Оцінка доцільності капіталовкладень за методом ЧТВ
Висновки
Список літератури



Висновок:

З плином часу вартість грошей змінюється. Найдорожчими є ті гроші, які підприємство має сьогодні. Якщо воно очікує отримати їх за певний період часу, то їхня теперішня вартість буде нижчою.
Причиною цього є, по-перше, можливість інвестувати вільні кошти вже сьогодні з тим, щоб отримати додаткові прибутки; по-друге – є ризик неповернення грошей, а тому чим більший період очікування, тим вищим буде ризик; по-третє – за період очікування можливе зростання цін на активи, необхідні підприємству для провадження діяльності.
В умовах, коли надходження (вибуття) коштів очікуються через певні проміжки часу (більше 1 року), і за умови, що поточна оцінка цих надходжень (платежів) є нижчою, ніж реальна сума до отримання (до сплати), активи або зобов'язання підприємства оцінюються за теперішньою вартістю. Чим довший період очікування, тим меншою буде їх поточна оцінка.
Отже, розрахунок теперішньої вартості передбачає дисконтування, яке враховує зниження купівельної вартості грошей та ризик їх неотримання (несплати).
Теперішня вартість – це дисконтована сума майбутніх платежів (за мінусом суми очікуваного відшкодування), яка, як очікується, буде необхідна для погашення зобов'язання в процесі звичайної діяльності підприємства.
Дисконтування грошових потоків здійснюють за умови, що в найближчі періоди часу не буде надходження коштів за активи.
Наприклад, виплати за активи, придбані на умовах фінансової оренди, або надходження чи здійснення платежів за інвестиціями у довгострокові облігації, чи виплати за довгостроковими позиками.
При розрахунку теперішньої вартості користуються спеціальними таблицями.
Дисконтування здійснюють лише для довгострокових активів та зобов'язань, за якими нараховуються відсотки. Концепція дисконтування грошових потоків не може бути використана для оцінки всіх активів підприємства через неможливість точно визначити імовірні ставки дисконту та особливість оцінки цього активу на підприємстві, неможливість визнати вплив від його використання на фінансовий стан підприємства.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: