перейти на сайт>>

Практичні заняття “Охорона інтелектуальної власності”

ID роботи: 6464
Тип роботи:
Об'єм: 39 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Практичне заняття №1

Тема: Поняття інтелектуальної власності. Місце і роль інтелектуальної власності в економічному і соціальному розвитку суспільства

1.Складіть порівняльну таблицю зазначивши загальні і відмінні риси авторського і патентного права

2.Охарактеризуйте державну систему охорони інтелектуальної власності. Оформити результат у виді коротких тез.

3. Класифікуйте запропоновані види творів: мелодії; лекції; ораторії; оркестровки; доповіді та інші усні виступи; дизайн; мюзикли; телефільми; переклади; наукові публікації; комп’ютерні програми; особисті нотатки; графіка; скульптура; симфонії; слайд-фільми; кантати; антології та інші складні твори; художня література; сюїти; діафільми; енциклопедії; навчальні посібники; відеофільми; бази даних; публіцистика; підручники; переписка; листи; листи до редакції; інтерв’ю; щоденники; дискусії; кінофільми; архітектурна графіка і пластика; географічні та геополітичні карти; комікси;живопис; голографічні твори; твори декоративно-прикладного мистецтва; фотографії; твори монументального мистецтва.

4. Законспектуйте основні положення Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», 15.12.1993 .

5. Задача. О.С. Пушкін підказав М.В. Гоголю сюжет «Ревізора» та «Мертвих душ», про що сам М.В. Гоголь неодноразово казав. Визначте, чи потрібно було М.В. Гоголю зазначати дану обставину на екземплярах твору і чому?

Практичне заняття №2

Тема: Охорона прав на об’єкти інтелектуальної діяльності

1.Законспектуйте основні положення Закону України «Про авторське право і суміжні права», вiд 23.12.1993.

2. Задача. Відомий російський композитор О.П. Бородін виконав у колі друзів увертюру до опери «Князь Ігор», проте не встиг її записати та помер. один з його друзів О.К. Глазунов відновив та записав по пам’яті увертюру у тому вигляді в якому вона виконувалася О.П. Бородіним. Визначте хто є автором або соавтором увертюри. Чому?

3. Задача. Композитор Р. Щедрін творчо допрацював твір французького композитора ХІХ ст. Ж. Бізе, що призвело до створення твору названого Р. Щедріним «Кармен-сюїта». Визначте чи є Р. Щедрін та Ж.Бізе соавторами. Чому?

4. Задача. Під час рятувальної операції підводного човна «Курськ» російська сторона використовувала технічні засоби, щ захищені патентами інших країн. Визначте, чи є таке використання порушенням виключних прав патентовласників.

5. Охарактеризуйте у чому полягає сутність правової охорони об’єктів інтелектуальної власності. Оформити результат у виді коротких тез.

Практичне заняття №3

Тема: Міжнародне співробітництво у сфері інтелектуальної власності

1.Законспектуйте основні положення Паризької конвенції про охорону промислової власності, від 20.03.1883 р. Обсяг – 2 сторінки.

2. Законспектуйте основні положення Бернської конвенції про охорону літературних і художніх творів, від 24.07.1971 р. обсяг – 2 сторінки.

3. Складіть список міжнародних договорів учасницею яких є Україна.

 

 

4. Заповніть таблицю «Міжнародні договори, конвенції то угоди у сфері інтелектуальної власності»

5. Охарактеризуйте процедуру патентування винаходів, корисних моделей в іноземних державах. Оформити результат у виді коротких тез.

Практичне заняття №4

Тема: Економіка інтелектуальної власності. Захист прав інтелектуальної діяльності

 

1. Задача: Державне підприємство «Укррос» звернулося з позовом до Державного департаменту інтелектуальної власності про встановлення власника свідоцтва № 245 на знак для товарів і послуг до господарського суду. 01.01.1997 позивач подав до Держпатенту України заявку про реєстрацію знаків для товарів і послуг «Укррос», якій було присвоєно № 007. У заявці назва заявника зазначена - ДП «Укррос». 01.09.1998 Марков С. М. звернувся з клопотанням до Науково-дослідного центру патентної експертизи Держпатенту України про зміну назви заявника з Державного підприємства «Укррос» на фізичну особу Марков С. М. 30.09.1998 Держпатент України прийняв рішення про державну реєстрацію знака для товарів і послуг за заявкою № 007 на ім’я Маркова С. М., на підставі якого було видане свідоцтво № 213 від 01.01.1999.
Яке рішення може прийняти господарський суд?

2. Заповніть зразок ліцензійного договору (додаток 1). За яких умов договір буде дійсним? Обсяг – 1 стор.

3. Заповніть таблицю «Зв'язок між підходами до оцінки об'єктів інтелектуальної власності та методами оцінки».

4. Охарактеризуйте форми, порядок та способи захисту права інтелектуальної власності. Оформіть відповідь у вигляді коротких тез.

5. Задача. Чи можливо зареєструвати у якості товарного знаку слово «Гроза» для іонізаторів повітря або засобів для боротьби із шкідниками (за умови, що дане слово не зареєстровано на даний перелік товарів), якщо зазначена назва охороняється нормами авторського права (назва п’єси Островського «Гроза», картини художника Кликова та інших).




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: