перейти на сайт>>

Проект удосконалення диференціації оплати праці на підприємстві

ID роботи: 1050
Тип роботи:
Об'єм: 48 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Винагорода за працю як об'єкт регулювання системи трудових відношень
1.1 Сукупні доходи населення. Структура доходів і джерела їх одержання. Державна політика доходів і її регулятори. Мінімальний рівень заробітної плати, система оподатковування, система соціального захисту населення
1.2 Диференціація доходів. Рівень нерівності в розподілі прибутків. Межа бідності
1.3 Роль оплати праці у визначенні рівня життя населення. Проблема диференціації оплати праці в залежності від особистого трудового внеску
2 аналіз існуючої системи диференціації оплати праці на підприємстві
2.1 Відомості про підприємство
2.2 Характеристика існуючих форм і систем оплати праці на підприємстві для різних категорій працівників. Показники, умови і джерела преміювання робітників
2.3 Аналіз рівня і динаміки оплати праці з урахуванням надбавок, доплат і премій для різних категорій працівників
2.4 Аналіз порівняння зростання середньої заробітної плати і зростання продуктивності праці
3 удосконалення систем оплати і преміювання на підприємстві
3.1 Сучасні методи оцінки трудового внеску
3.2 Шляхи удосконалення розподільчих відносин у системі оплати праці
3.3 Формування комплексу заходів та їх соціально-економічна оцінка
Висновки
Список використаної літератури
Додатки



Висновок:

Оплата праці є мотивуючим фактором, тільки якщо вона безпосередньо зв’язана з підсумками праці. Працівники повинні бути впевнені в наявності стійкого зв’язку між матеріальним винагородженням та своєю працею. В заробітній платні обов’язково повинен присутній компонент, який залежить від досягнутих результатів.

Щодо української ментальності, то їй характерно прагнення до колективної праці. Сьогодні, коли через складну економічну ситуацію дуже важко встановити високу заробітна платню, особливу увагу треба приділити нематеріальному стимулюванню праці, складаючи гнучку систему пільг для робітників, гуманізуючи працю, наприклад:

• признавати цінність працівника для організації, надавати йому творчу свободу;

• застосовувати програми збагачення праці та ротацію кадрів;

• застосувати гнучкий графік, неповний робітничий тиждень, можливість працювати як на робочому місці, так і дома;

• поставити працівникам знижки на продукцію, яку випускає компанія, де вони працюють;

• надавання кредиту співпрацівникам на придбання домівки, автомобіля та ін.

Що стосується об’єкту дослідження, то основну діяльність ЛП ЗАТ „Охорона-Комплекс” веде на ринку охоронних послуг.

Найбільша питома ваги в складі коштів, використаних на споживання ЛП ЗАТ „Охорона-Комплекс”, займає фонд оплати праці, що включається в собівартість продукції.

При цьому в 2009 році спостерігається його зменшення на 0,1% у порівнянні з 2008 долею за рахунок збільшення на цю величину виплат з чистого прибутку: винагороди за результати роботи за підсумками долі і матеріальної допомоги.

Аналіз фонду оплати праці 2009 долі, проведень з урахуванням перевиконання плану по реалізації товарної продукції (на 16,86%), засвідчив, що на даному підприємстві є відносна перевитрата у використанні фонду зарплати в розмірі 9006,1 тис.грн.

Проведені розрахунки показують, що на аналізованому підприємстві темпи росту продуктивності праці відстають від темпів зростання оплати праці, а коефіцієнт відставання (Кв) дорівнює 1,095.

Позитивним моментом є те, що на аналізованому підприємстві при середньорічній зарплаті працівників у 2009 році в 156,1 тис.грн., а в 2008 році – 123,0 тис.грн., з огляду на те, що індекс інфляції за цей період складає 1,2, реальна зарплата працівників підприємства збільшилася за аналізований період на 5,8%.

Пропозиціями щодо покращення організації оплати праці в ЛП ЗАТ „Охорона-Комплекс” є наступні:

- систему оплати праці потрібно перетворити в систему заохочення якість і продуктивності;

- використовувати принцип пайової участі працівників у доходах підприємства, що матеріально зацікавить трудящих. Система матеріальної зацікавленості повинна вибудовуватися як система інвестування в якість робочої сили. Такі інвестиції не обмежуються заробітною платою, основне їхнє джерело - кінцевий доход. З цією метою фонд оплати праці необхідно формувати з урахуванням коефіцієнта росту ефективності роботи підприємства.

- оплату праці робітників необхідно робити не тільки по витратах але і за результатами.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: