перейти на сайт>>

Рекреаційна архітектура ХХ століття

ID роботи: 3532
Тип роботи:
Об'єм: 45 стор.
Вартiсть: 100 грн.


Змiст:

Вступ

РОЗДІЛ 1. ОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА РЕКРЕАЦІЙНОЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ЇЇ РОЗВИТОК У  XIX – XX ст.

1.1. Характеристика рекреаційної архітектури

1.2. Архітектурне середовище відпочинку середини  XIX –  початку XX століття

РОЗДІЛ 2. РЕКРЕАЦІЙНІ БУДІВЛІ ТА СПОРУДИ XX ст.

2.1. Найдивніші будинки світу

2.2. Відмінні рекреаційні споруди та будівлі ХХ століття в нашій країні та за кордоном

2.3. Рекреаційна архітектура великих просторів

РОЗДІЛ 3.  РЕКРЕАЦІЙНІ КОМПЛЕКСИ КРАЇН СВІТУ

3.1. Рекреаційні комплекси та особливості архітектурно-планувальної організації в Україні та за кордоном

Висновки

Список літератури



Висновок:

Рекреаційна діяльність повинна відповідати вимогам аттрактивності  і корисності, тобто задовольняти рекреаційні потреби людини (харчування, сон, рух, пізнання, спілкування, оздоровлення). Одним з основних ресурсів атрактивності є створена людиною «друга природа» – пам’ятки історії, культури і мистецтва, рекреаційні споруди та будівлі, без яких неможливо задоволення духовних потреб людини.

Рекреаційна архітектура – це вид архітектурної діяльності, об’єктом якої є формування рекреаційних просторів. Рекреаційна архітектура близька за проблематикою до ландшафтної архітектури: з’єднання штучною і природного середовища, так як природний ландшафт є головною середовищем рекреації. Рекреаційна архітектура знайшла своє вираження у тріаді: праця – відпочинок – проживання, проголошеною французьким архітектором Ле Корбюзье. Нерозривність цих функцій відбилася у взаємопроникненні архітектурних середовищ відпочинку, праці та побуту. Архітектура середовища відпочинку протягом всієї історії розвитку людства приймала різні форми. Різноманітність архітектури залежало від національних особливостей народів, їх побуту, культури; природних і кліматичних умов; географічного розташування.

Щодо рекреаційних комплексів, то вони є одним із найголовніших аспектів і передумов розвитку туризму і рекреації. Вивчення  дає змогу побачити увесь розвиток відпочинкових будівель і споруд, без яких розвиток туризму як такого, міг не бути. Адже для того, що здійснити відновлення своїх духовних і фізичних сил, потрібно спеціалізовані відпочинкові заклади рекреації, які розташовані на найбільш лікувальних територія (курортах).


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: