перейти на сайт>>

Ресурсний потенціал Київської області для розвитку гастрономічного туризму

ID роботи: 9792
Тип роботи:
Об'єм: 37 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти гастрономічного туризму у Київській області

1.1. Гастрономічний туризм як феномен сучасного туризму

1.2. Аналіз основних наукових праць з дослідження гастрономічного туризму

Розділ 2. Аналіз розвитку сфери гастрономічного туризму Київської області

2.1. Оцінка туристично-рекреаційного потенціалу Київської області

2.2. Сучасний стан туристичної галузі Київської області

Розділ 3. Розробка пропозицій щодо розвитку гастрономічного туризму Київської області

3.1 Перспективні центри розвитку гастрономічного туризму на території Київської області

3.2 Пропозиції заходів щодо розвитку гастрономічного туризму Київської області

Висновки та пропозиції

Список використаних джерел



Висновок:

Таким чином, гастрономічний туризм – це подорож по країнах і континентах для знайомства з особливостями місцевої кухні, різними кулінарними традиціями, з метою покуштувати унікальні для приїжджої людини блюдо або продукт.

На сьогоднішній день це досить новий напрямок розвитку світового туризму, який може бути одним з можливих напрямів збереження і розвитку економіки традиційного господарства, культурної спадщини і фактором сталого розвитку територій.

Гастрономічний туризм дає можливість через дегу­стації унікальних продуктів і страв, властивих виключ­но для певного регіону, розкрити усе багатство місце­вих традицій, пізнати менталітет та вікові традицї на­родів через культуру приготування і вживання їжі.

Важливо насолодитися місцевою рецептурою, яка століттями вбирала в себе традиції і звичаї місцевих жителів, їх культуру приготування їжі.

Однак гастрономічний тур як послуга – це щось більше, ніж просто подорож, адже він є добре продуманим комплексом заходів для дегустації традиційних в певній місцевості страв, а також окремих інгредієнтів, які не зустрічаються більше ніде в світі і мають особливий смак.

Розвиток гастрономічного туризму може бути досить перспективним напрямком для Київської області, яка має унікальні етнічні особливості, в основі яких може бути знайомство з стравами національної кухні [5]. У цьому випадку турист буде розглядати місцеву кухню як спосіб краще познайомитися зі звичаями, традиціями і культурою цього народу [6]. Таким чином, гастрономічний туризм може стати основою для розвитку туризму у багатьох національних регіонах України.

Їжа вже давно перестала бути тільки засобом підтримки життя людини. Сьогодні це щось більше – джерело естетичного задоволення, засіб пізнання іншого народу. Щоб перепробувати всі страви Всесві­ту, не вистачить і цілого життя, але ознайомитися з гастрономічними творіннями основних національних кухонь можливо. Мета гастрономічного туру – насолодитися особливостями тієї чи іншої національної кухні, вхопити саму «душу» місцевої рецептури, а не просто скуштувати величезну кількість страв і на­поїв.

Рекреаційно-туристичний комплекс Київської області має значні перспективи для розвитку. Цьому сприяє наявність ресурсного потенціалу, ефективне використання якого, є необхідною умовою розвитку та створення потужної рекреаційно-туристичної бази. Значну частину природного потенціалу складають: рекреаційні ландшафти (лісові, водні), оздоровчі ресурси (мінеральні води), природно-заповідні об’єкти (національні історико-етнографічні заповідники, національні природні та регіональні ландшафтні парки, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва тощо), території історико-культурного призначення (пам’ятки архітектури та містобудування, історико-архітектурні заповідники та ін.). Розвитку рекреаційно-туристичного комплексу Київської області сприяють такі чинники як: суспільно-географічне положення, транспортний і демографічний чинники, а також чинник ринкової кон’юнктури, історико- культурна спадщина, відносно сприятлива екологічна ситуація.

Природний і культурний потенціал України, і зокрема Київської області відкриває масштабні перспективи розвитку гастрономічного туризму.

Нині на території Київської області провидиться низка  гастрономічних заходів, що створює передумови для розвитку гастрономічного туризму, який має свої особливості у регіональному аспекті. Слід зазначити, що гастрономічний туризм на сучасному етапі на території області активно розвивається через низку не тільки традиційними способами, але і організаціями різних арт-заходів, що дозволяють популяризувати не тільки національну кухню, але і кухню інших країн світу.

Очевидно, що наявність сприятливих умов для розвитку гастрономічного туризму в області для його реального розвитку недостатньо. Повинна бути продумана система гастрономічних заходів. Тільки в цьому випадку галузь гастрономічного туризму, який частково сформувався на території Київської області, але має поки своєрідні «білі плями», може бути сформована і буде працювати як перспективний напрямок розвитку туризму.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: