перейти на сайт>>

Розроблення заходів щодо удосконалення організації основного виробництва на сільськогосподарському підприємстві

ID роботи: 10173
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 83 стор.
Вартiсть: 300 грн.


Змiст:

ВСТУП

Розділ 1. Теоретичні аспекти організації та планування виробничої діяльності підприємства

1.1. Сутність виробничої діяльності підприємства

1.2. Концептуальні положення щодо особливостей планування виробничої діяльності підприємства

1.3 Механізм управління виробничим процесом на сучасному  підприємстві

РОЗДІЛ 2 Оцінювання ефективності виробничої діяльності підприємства

2.1. Загальна характеристика діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод»

2.2. Аналіз прибутку та рентабельності  ТОВ «Київський комбікормовий завод»

2.3. Аналіз економічної ефективності управління виробничою діяльністю ТОВ «Київський комбікормовий завод»

РОЗДІІЛ 3 Пропозиції щодо Удосконалення організації основного виробництва ТОВ «Київський комбікормовий завод»

3.1. Механізм управління результативністю виробничої діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод»

3.2. Характеристика факторів удосконалення організації основного виробництва ТОВ «Київський комбікормовий завод»

3.3. Визначення економічної ефективності розроблених пропозицій з удосконалення організації основного виробництва

ВИСНОВОК

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ



Висновок:

Отже, у процесі написання дипломної роботи була досягнута її мета, а саме розглянуто теоретичні та практичні аспекти оцінки результативності діяльності сучасного підприємства та вирішені завдання дослідження.

По-перше, охарактеризовано сутність виробничої діяльності підприємства. виробничо-господарська діяльність підприємства досліджується як економічна система, яка має об’єкти подвійної природи. З одного боку, це елементи, що визначають виробничо-технічну структуру органі­зації, знаряддя й предмети праці, а також технологічні правила, що регламентують процеси виробництва, розподіл продукції, проведення досліджень і розробок. З іншого – це чинники, що визначають соціально-економічну структуру організації, фахову підготовленість і спроможність до трудової діяльності учасників, їх соціальні сукупності, характер розподілу повноважень і відповідальності між працівниками, групами, колективами у процесі прийняття управлінських рішень та їх неформальні відносини, потоки інформації.

По-друге, визначено  концептуальні положення щодо особливостей планування виробничої діяльності підприємства. Економічне планування як метод дослідження, дозволяє оцінити можливі наслідки прийняття управлінських рішень пов’язаних як з основною діяльністю підприємства, так і з стратегічним розвитком. За допомогою моделей, змінюючи ті чи інші значення вхідних величин, можна отримувати прогнозні значення показників оцінки результатів господарської діяльності на різні моменти часу, що дозволило зробити висновок про постійне зростання значення методів планування . Планування також дозволяє визначити умови для досягнення необхідного рівня ефективності роботи підприємства.

По-третє, досліджено механізм управління виробничим процесом на сучасному  підприємстві, основними завданнями якого є отримання максимально можливого розміру прибутку, який відповідає виробничому потенціалу підприємства та розробка комплексної політики управління результативністю виробничої діяльності підприємства. Було з’ясовано, що результативність організаційних формувань у загальній системі визначається, з одного боку, межею виробничих можливостей суспільства, а з іншого – межею виробничих можливостей функціонуючих структур, що зумовлено обмеженістю ресурсів на всіх рівнях народного господарства.

По-четверте, надано загальну характеристику діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод». Основною метою підприємства є виробництво та реалізація комбікормової продукції з метою одержання максимального прибутку. Проведений аналіз основних техніко-економічних показників досліджуваного підприємства за 2016-2018 роки показав, що підприємству  вдалося домогтися збільшення доходу (виручки) від реалізації продукції на у 2017 році 106,4%,  у 2018 році дохід виріс на 149,2%.

По-п’яте, здійснено аналіз прибутку та рентабельності  ТОВ «Київський комбікормовий завод». Як показав проведений аналіз, виручка від реалізації та собівартість продукції на протязі аналізованого періоду збільшувалися пропорційно, проте у 2018 році відбулося різке зростання показника чистого прибутку, що свідчить про підвищення результативності діяльності даного підприємства. Проте у процесі аналізу було виявлено зниження показників рентабельності, що є негативним моментом.

По-шосте, проведено аналіз економічної ефективності управління виробничою діяльністю ТОВ «Київський комбікормовий завод» ТОВ «Київський комбікормовий завод». проведено аналіз економічної ефективності функціонування ТОВ «Київський комбікормовий завод». Можемо зробити висновок, що діяльність підприємства у досліджуваному періоду була ефективною, про свідчить збільшення  активів   та власного капіталу.

По-сьоме, запропоновано ефективний механізм управління результативністю виробничої діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод». Зазначається, що методи аналізу результатів діяльності підприємства, що використовуються на сучасному етапі, обмежуються аналізом його ефективності, тому методика вимірювання та оцінки економічної результативності повинна базуватися комплексному підході. Це не суперечить економічному змісту результативності, під якою розуміється внутрішня ефективність підприємства з урахуванням впливу зовнішніх факторів.

По-восьме, наведено характеристику факторів удосконалення організації основного виробництва ТОВ «Київський комбікормовий завод». З метою підвищення результативності діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод» пропонується: підвищення використання діючих виробничих потужностей, а саме підвищення ефективності певних прийомів побудови технологічного процесу; підвищення ефективності використання діючих виробничих потужностей за рахунок зміни режимів виробництва, застосування технології  на досягнення максимального виробітку продукції, зміну мікрокомпонентів у виробництві комбікормів, підвищення використання обладнання, зменшення встановленого циклу змішування, поліпшення якості виготовляємого продукту, удосконалення організації виробництва, підвищення ефективності проведення фінансової політики підприємства, збільшення ефективного фонду робочого часу за рахунок зменшення невідпрацьованого часу на 10%.

У результатів впровадження комплексу заходів, спрямованих на підвищення результативності діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод» очікується збільшення  чистого доходу від реалізації продукції, робіт та послуг на 2249 тис. грн.,   додаткового прибутку у сумі – 3658 тис. грн.

По-дев’яте, визначено економічну ефективність розроблених пропозицій з удосконалення організації основного виробництва. Як свідчать наведені розрахунки, запропоновані заходи дозволять збільшити  чистий дохід від реалізації продукції, робіт та послуг на 2249 тис. грн., отримати додатковий прибуток у сумі – 3658 тис. грн.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: