перейти на сайт>>

Підвищення ефективності маркетингової діяльності сільськогосподарського підприємства

ID роботи: 10171
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 96 стор.
Вартiсть: 200 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Теоретичні підходи до організації маркетингової діяльності сучасного підприємства

1.1. Поняття та сутність маркетингу

1.2. Специфіка маркетингової діяльності сільськогосподарських підприємств

1.3. Особливості планування маркетингової діяльності

Розділ ІІ. Аналіз ефективності економічної та маркетингоовї діяльності ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»

2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства

2.2. Оцінка фінансових показників діяльності ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»

2.3. Аналіз основних аспектів управління маркетинговою діяльністю підприємства ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»

Розділ ІІІ. Напрямки удосконалення управління маркетинговою діяльністю  ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»

3.1  Формування ефективної системи управління маркетинговою діяльністю підприємства на прикладі ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»

3.3.  Оцінка ефективності запропонованих заходів щодо удосконалення управління маркетинговою діяльністю підприємства

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

 

Висновок:

Маркетинг – це управлінський і соціальний процес за допомогою якого виникає можливість оцінити потреби та запити цільових ринків, задовольнити зростаючі потреби споживачів та отримати прибуток товаровиробнику і власнику.

Ґенеза існуючих наукових підходів дозволила дійти до висновку, що саме така концепція маркетингового менеджменту дозволяє врахувати особливості продукту, місце доведення його до споживача, технологію просування на ринку, цінову варіацію, тощо.

Маркетингова діяльність сільськогосподарських підприємств повинна бути організована таким чином, щоб стимулювати зростання виробництва сільськогосподарської продукції, підвищувати рівень ефективності та доходності підприємства.

В рамках дослідження доведено, що завдяки маркетинговій діяльності створюється ефективна система управління логістичними потоками, підвищується інвестиційна привабливість агробізнесу; налагоджується процеси внутрішньосистемної комунікації задля досягнення місії та мети діяльності; створюються можливості для оптимізації доходів та витрат.

Маркетингова політика ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»  знаходиться на досить високому рівні, про це свідчить позитивна динаміка росту об’ємів продаж та доходу фірми в цілому. Проте для того, щоб і надалі прослідковувати відповідно високий темп розвитку, потрібно своєчасно змінювати або допрацьовувати певні аспекти комунікаційної політики.

ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця» розглядає елементи комунікації як окремі види діяльності, в той час як сучасна концепція маркетингу наполягає на тому, що інтеграція абсолютно необхідна для досягнення успіху. Інтегровані маркетингові комунікації – концепція планування маркетингових комунікацій, що виходить із необхідності оцінки стратегічної ролі кожного з її елементів (реклами, стимулювання збуту, PR, особистого продажу тощо) у стратегії просування, пошуку їх оптимального сполучення для забезпечення чіткого й послідовного впливу комунікаційних програм компанії для просування конкретної марки.  Інтегрування маркетингових комунікацій підвищує значимість комплексу просування. Це дозволяє зберегти єдине позиціонування в межах кожного цільового сегменту, інструменти комунікації підсилюють один одного і створюють ефект синергії. Синергізм проявляється в тому,що ефект комплексного застосування засобів комунікації (інтегрованих комунікацій) відрізняється від простого додавання ефектів від застосування кожного засобу окремо

Компанія повинна планувати роль кожного засобу впливу й тривалість його дії. Необхідним є створенняя списоку і розкладу окремих заходів, потрібно відстежувати ефект капіталовкладень у сам продукт, у засіб його просування, у підтримку стадії життєвого циклу товару з метою подальшого поліпшення комплексу стимулювання.

У роботі запропонований економіко-організаційний механізм формування комплексу інтегрованих маркетингових комунікацій ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця». Він дозволив створити єдину узгоджену комунікаційну стратегію з набору розрізнених заходів щодо реклами, стимулювання збуту, паблік рілейшнз та прямого маркетингу.

Таким чином, у рамках концепції інтегрованих маркетингових комунікацій, запропоновано ряд заходів для поліпшення комунікаційної політики фірми вцілому. Список запропонованих заходів, який було надано у рекомендаціях, направлений на поліпшення роботи відділу маркетингу ДП «Науково-дослідний,  виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця»  та має за мету збільшення кількості клієнтів, надання більш повної інформації про продукт, налагодження зв’язків та контактів не тільки із фірмами України, а й із закордонними агропідприємствами.

У третьому розділі дипломної роботи було розроблено та розраховано загальний бюджет плану маркетингу, що склав  487150 грн. Також за допомогою середовища Microsoft Excel на основі даних про обсяги доходу компанії за 2016-2018 рр, було зроблено прогноз очікуваного прибутку на 2019 р.  У 2019 році підприємство отримає прибуток у розмірі 15,609 млн.грн, для втілення запропонованого плану маркетингу на цей рік необхідно 487150 грн.

Необхідним є підрахування ефективність маркетингових заходів. Це показник, що визначається відношенням прибутку від пропонованих заходів на витрати, що були необхідні на проведення акцій. Отриманий показник не повинен опускатися нижче 0 (точка беззбитковості) . Необхідно прагнути до показника > 1 ( тобто кожні 100 вкладених гривень приносять додаткові 100 гривень). Прибуток від акцій у 2016 році буде дорівнювати 660 000  грн. Розділивши прибуток на витрати, отримаємо значення 1,35, що є більше одиниці, тобто з впевненістю можна сказати, що запропоновані маркетингові заходи є ефективними.

Іншим важливим показником визначення ефективності не тільки маркетингових заходів, а й взагалі всіх видів інвестицій є термін окупності – це показник, що визначається відношенням вкладених інвестицій (витрат на маркеингговий план) на прибуток від пропонованих заходів. Отже, необхідні витрати дорівнюють 487150 грн, а очікуваний прибуток складає 660 000  грн, таким чином термін окупності дорівнює 0,7 – це означає, що запропонований маркетинговий план окупиться приблизно за півроку.

Надані підрахунки дають зрозуміти, що всі заходи, що були запропоновані є ефективними, та доцільними. Вони покликані збільшити прибуток компанії, підвищити рівень лояльності покупців та покращити імідж фірми взагалі.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: