перейти на сайт>>

Рідкісні та зникаючі види тварин Луганської області та заходи щодо їх збереження

ID роботи: 2892
Тип роботи:
Об'єм: 31 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
І. Характеристика тваринного світу луганської області
1.1. Загальна характеристика використання та відтворення тваринного світу
1.2. Динаміка чисельності основних видів мисливських тварин
1.3. Збереження тварин в неволі
Іі. Заходи щодо збереження рідкісних та зникаючих видів тварин в уукраїні та луганській області
2.1. Створення Червоної книги України, як державний стан видів рослин і тварин України, що перебувають під загрозою зникнення
2.2. Охорона та відтворення видів тварин, занесених до Червоної книги України, та тих, що підпадають під дію міжнародних договорів України на території Луганської області
Висновок
Використана література



Висновок:

Рослинний та тваринний світ, дуже чутливо реагує на зміни екологічних факторів і є чітким показником обсягу антропогенного впливу на природу. Рослини – найбільш беззахисні перед діяльністю людини, й з урахуванням сучасного стану біосфери їх охорона стала нині найбільш важливим комплексним міжнародним завданням.

Біомаса тварин становить 2% всього живого, але через висовий рівень енергетичних процесів, величезну різноманітність і висову рухливість роль фауни в біосфері дуже велика. Нині налічується близько 2 млн. видів тварин (рослин – у 5 разів менше). Найчисельнішою групою є безхребетні, які становлять приблизно 99% біомаси тварин на Землі; їхнє значення в біосфері величезне, особливо в кругообігу речовин і трансформації енергії. Найважливішу роль відіграє найчисленніший тваринний світ.

В зоогеографічному відношенні Луганська область відноситься до Донецької підділянки Східної степової(Приазовської) ділянки Азовочерноморського району Понтійського округу Степової провінції Арідної Середземно-Центральноазіатської підобласті Палеарктичної області. Видовий склад твариного світу також характеризується значною різноманітністю сьогодні на території області зареєстровано 473 види хребетних тварин, які об’єднуються в 88 родів і 6 класів. Фауна ссавців є типовою для зони степу, вона містить в собі також фауністичні елементи лісу та напівпустелінараховуе близько 70 видів, які відносяться до 49 родів і 19 родин. Фауна птахів об׳єднуе близько 280 видів із 17 родів і 56 родин, що складає близько 80% орнітофауни України. Фауна земноводних налічуе 9 видів, фауна плазунів-12.

У наш час дуже часто домінуючу роль у розселенні звірів відіграють зміни людиною природного середовища, що примушує тварин пристосовуватися до нових умов існування або мігрувати. Є тварини, які не витримують змінених умов і гинуть. Тому кількість окремих звірів у природі невелика.

На будову і спосіб життя звірів вплинули умови навколишнього середовища. Наприклад, ссавці, які живуть під землею, мають слабо розвинутий зір, зате в них добре розвинені органи, які дають їм можливість швидко пристосовуватися в ґрунті (лапи, зуби). У них відсутні вушні раковини, коротке хутро вільно прилягає до тіла в перед і назад, що сприяє вільному пересуванню в підземних ходах. У звірів, які живуть у воді, кінцівки перетворилися на плавці або ласти, тіло обтічної форми, волосяний покрив короткий і жорсткий або його немає зовсім. Від переохолодження їх захищає товстий підшкірний шар жиру.

Людство, стурбоване долею тваринного світу вдарило на сполох. Збереження усіх видів тварин і рослин має велике наукове і практичне значення. І хто знає, які ще організми стануть у пригоді людини як селекційний матеріал для виведення нових високопродуктивних порід тварин або продуктами харчування, ліками, моделями для побудови нових апаратів і приладів?

Тому міжнародний союз охорони природи виніс рішення про створення „Червоної книги фактів”, туди заносяться рідкісні і зникаючі види тварин різних континентів. Використання диких звірів пов’язане з охороною і збагаченням нашої фауни. Рідкісні види тварин охороняється у заповідниках та інших заповідних ділянках. У 1948 році при ООН було створено спеціальну постійну Комісію з охорони щезаючих видів рослин і тварин, а згодом – Міжнародну Червону книгу, куди заносяться всі рослини та тварини, яким загрожує вимирання, а в 1976р. Рада міністрів УРСР ухвалила створити „Червону книгу УРСР”. У 1982 році Закон про Червону книгу прийнято і в Україні. Сьогодні до неї занесено понад 800 видів тварин з метою їх охорони і збереження, оскільки їм серйозно загрожує вимирання або знищення через людську діяльність. Проводять роботи, що сприяють відновленню зникаючих видів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: