перейти на сайт>>

Світ дитини у творах І. Франка

ID роботи: 2157
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ
1. Іван Франко – теоретик і практик дитячої літератури
2. Висвітлення теми дитинства у творчості Івана Франка
2.1 Психологізм дитячого оповідання «У кузні»
2.2 Проблеми дитинства та освіти у творі «Грицева шкільна наука»
2.3 Зображення внутрішнього світу дитини у оповіданні «Малий Мирон»
3. Творчість І. Франка для дітей. Казки
Висновок
Список використаної літератури



Висновок:

Щоб могти виховувати правильно дитину, треба в першу чергу пізнати її. Звичайно найпростіша дорога до цього пізнання – це пильне, щоденне спостерігання дітей, за яких відповідає чи то вчитель, чи батьки та розроблення продуманих, належних висновків із цих спостережень. Але вихователь, який поважно бажає впливати на формування особовості дітей, безумовно шукатиме теж інші належні джерела пізнання: у теоретиків дитячої психології та засобів виховання, а в неменшій теж мірі і в творах красного письменства. Бо письменник глядить на весь світ, людей, в тому й на процес формування людини – з особливою увагою та зацікавленням і силою свого таланту, вміє бачити і в дітвори особливо ясно те, що не звернуло б на себе уваги пересічної людини.
І.Франко досконало знав дитячу психологію, як митець тонко відчував дитячу душу, цікавився дитячим мовленням, полюбляв моделювати на сторінках дитячих оповідань постійно моделювати внутрішній світ. Письменник-психолог відкрив у красному письменстві таємницю п'ятирічного віку, який, за твердженням сучасних учених, є особливою віхою в житті людини.
У даній роботі був проведений аналіз творів видатного українського письменника 19 століття Івана Франка, серед яких дитячі оповідання «У кузні», «Грицева шкільна наука», «Малий Мирон».
Геніальність Івана Франка, саме як педагога-психолога проходить крізь всі оповідання. Його автобіографічний підхід у художньому зображенні дитини, та антропоцентричні концепції в літературній творчості надовго випереджали майбутні здобутки психологічної науки.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: