перейти на сайт>>

Система соціального страхування в Україні

ID роботи: 10104
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти функціонування соціального страхування як інституту соціального захисту населення

1.1. Характеристика основних підходів до поняття соціального захисту населення

1.2. Особливості функціонування системи державного соціального страхування в Україні

1.3. Фінансове забезпечення соціальних послуг

Розділ 2. Особливості функціонування системи соціального страхування України на сучасному етапі

2.1. Сучасний стан нормативно-правового забезпечення соціального страхування та основні складники механізму державного регулювання соціального страхування в Україні на сучасному етапі

2.2. Система доходів бюджету Фонду соціального страхування України

2.3. Динаміка  та структура  витрат Фонду соціального страхування

Розділ 3. Напрямки удосконалення системи соціального страхування України

3.1. Характеристика моделей соціальної політики зарубіжних країн

3.2. Напрямки та заходи по удосконаленню сучасної системи соціального страхування

Висновки

Список використаних джерел



Висновок:

В сучасних складних економічних умовах соціальне страхування набуває особливого значення, будучи важливим елементом процесу економічного розвитку та зростання. Воно ґрунтується на економічній діяльності суспільства, підвищує його добробут, створює умови для соціального прогресу. Соціальне страхування – це фундаментальна основа державної системи соціального захисту населення, що уможливлює матеріальне забезпечення і підтримку непрацездатних громадян за рахунок фондів, сформованих працездатними членами суспільства. Це поняття охоплює різні форми суспільного (державного, обов’язкового і добровільно-суспільного) страхування населення від різного роду ризиків, пов’язаних з втратою роботи, працездатності і доходів.

Питання підвищення рівня захисту населення України і, зокрема, розвитку соціальних видів страхування обумовлює необхідність розроблення державної політики ефективного розвитку соціального страхування в поєднанні із загальнонаціональними економічними пріоритетами, яка б передбачала умови для подальшого розвитку законодавчої та удосконалення нормативної бази, запровадження сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, розвитку системи загальнообов’язкового медичного страхування тощо.

Основними напрямами вдосконалення механізму фінансового забезпечення соціальної сфери повинні стати: посилення відповідальності за нецільове використання коштів; оптимальне розмежування повноважень щодо здійснення видатків між органами влади всіх рівнів; залучення неурядових організацій до надання соціальних послуг із метою підвищення їх якості тощо. Лише комплексне       впровадження окреслених заходів дозволить досягти підвищення ефективності фінансування соціальної сфери та поліпшення якості життя населення як основної мети реалізації соціально-економічної політики держави.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: