перейти на сайт>>

Сутність фінансової політики

ID роботи: 10106
Тип роботи:
Об'єм: 34 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1. Сутністно-функціональна характеристика фінансової політики

1.1.  Поняття фінансової політики

1.2. Зміст та напрямки реалізації фінансової політики держави

1.3. Характеристика основних складових фінансової політики

2. Аналіз напрямків фінансової політики України на сучасному етапі

2.1. Характеристика бюджетної політики

2.2. Особливості податкової політики

2.3. Грошово-кредитна політика

3. ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Висновки

Використана література



Висновок:

Державна фінансова політика виступає основним меха­нізмом макроекономічного регулювання, високий динамізм суспільного розвитку обумовлює актуалізацію методологічної платформи розробки комплексу фінансових заходів щодо підтримки стійкого економічного зростання і досягнення фінансової стабільності.

Фінансову політику слід розглядати як вагомий інструмент забезпечення соціально-економічного розвитку України. Успішна реалізація фінансо­вої політики сприятиме зміцненню стратегічних позицій України на міжнародній арені. Її дієвість, насамперед, залежить від швидких та якісних вну­трішніх реформ та економічного розвитку. У цьому сенсі успішність її реалізації є не тільки завданням уряду, а й суспільства загалом.

Дослідження формування та реалізації фінан­сової політики в Україні свідчить про її багатопла­новість. Нині фінансова політика має переважно тактичний характер, підпорядковується поточним завданням, виконує функції перерозподілу та стабі­лізації, неповною мірою відповідає стратегічним орі­єнтирам соціально-економічного розвитку. З огляду на це, основним завданням має стати активізація регуляторної функції фінансової політики, впрова­дження ефективних механізмів, формування стра­тегічного характеру цілеспрямованих рішень для забезпечення у системі державного регулювання єдності із соціально-економічною стратегією.

Оцінюючи стан реалізації та можливості фінан­сової політики України, зауважимо, що вона є доволі суперечливою, неоднозначною та недостатньо результативною. Це пов’язано як з об’єктивними, так і з суб’єктивними чинниками впливу. Так, фінан­сова політика здійснюється у системі міжнародних економічних зв’язків і зазнає дії зовнішніх чинників, зокрема системної фінансово-економічної кризи, залежить від експортних можливостей держави, постачання сировини, матеріалів, обміну техно­логіями тощо. Водночас внутрішніми чинниками впливу є соціальний склад населення, його інте­лектуальний прошарок, стабільність національної грошової одиниці, розвиток форм кредитування тощо. Нинішня фінансова політика є недостатньо чіткою у контексті зосередження на прискореному розвитку пріоритетних галузей економіки, легалі­зації тіньових капіталів, формування сприятливих умов для залучення іноземного капіталу.

Визначено, що основною метою формування та практичного використання фінансових інструментів державної політики є забезпечення фінансової політики країни шляхом створення відповідних умов для економічного зростання. Вагомими складовими фінансової політики є бюджетна, податкова та грошово-кредитна політика.

Основу фінансової політики становить бюджетна політика, яка пов’язана насамперед із формуванням та виконанням бюджетів усіх рів­нів. Економічна нестабільність і спад виробни­цтва негативно впливають на формування доходів та фінансування видатків бюджету.

Доцільно зазначити, що грошово-кредитна та бюджетно-податкова політика є найбільш потужними фінансовими інструментами державної політики економічного розвитку країни, формування та реалізація яких, має ґрунтуватись на сукупності відповідних принципів (централізації, єдності, самостійності, збалансованості, обґрунтованості, системності, комплексності), які визначають базисну модель співвідношення та взаємодії складових державної фінансової політики. Запорукою успіху фінансової політики є роз­роблення реальних макропоказників на наступ­ний бюджетний період та їх неухильне виконання. Варто суттєво посилити відповідальність розпо­рядників та одержувачів коштів за порушення бюджетної дисципліни, дотримання принципів раціонального та ефективного використання бюджетних коштів у всіх сферах економіки.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: