перейти на сайт>>

Стилістична диференціація лексики

ID роботи: 2867
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
1. Словарне багатство англійської мови
2. Характеристика підходів на стильової диференціації англійської лексики
3. Стилістична диференціація лексики
4. Шляхи розвитку і поповнення словарного складу мови
Висновок
Література



Висновок:

Багата своїми виразними можливостями і семантичною ємністю, лексика мови являє собою складне і різноманітне явище не тільки з погляду походження, соціально-діалектного характеру і важливості в загальній системі мови, але і з погляду експресивно-стилістичної. Стилістичні розшарування лексики і розходження слів по експресивному фарбуванню тісно зв'язане з тим, що мова являє собою сукупність декількох стилів, різних по тим мовним засобам і прийомам (у першу чергу лексичними), що беруться для висловлювання визначеного змісту. Застосування тих, а не інших засобів мови обумовлюється, як відомо, тією областю і ситуацією, у якій розгортається мовне спілкування. Мета повідомлень, що ставить перед собою той що говорить чи пише, змушує його відбирати з загальнонародної мови таку лексику, що була б найбільш діюча, найбільш виразна, найбільш придатна для поставленої задачі.

Саме тому кожний зі стилів мови характеризується визначеною системою лексичних засобів.

Найяскравіше стилістична диференціація мовних засобів виявляється на рівні лексики. Залежно від сфери використання прийнято виділяти дві групи слів:

1) лексика стилістично нейтральна, чи міжстильова;

2) лексика стилістично маркована (“позначена”). виявляється на рівні лексики.

Словарний склад сучасної англійської мови, об'єднуючий всі слова мови, перш за все характеризується своєю різносторонністю. Відомо, що в процесі свого розвитку і формування національна англійська мова все більше диференціювалася. Ця диференціація, зокрема, знайшла свій вираз і в розмежуванні словника.

Багатообразні форми функціонування англійської мови поступово привели до його диференціації. Ця диференціація проходить по двох основних лініях:

а) відмінності між письмовим і усним різновидами англійської мови (усний і письмовий тип мови);

б) розшарування письмового і усного різновидів мови на окремі системи.

Принцип стилістичної диференціації означає важливість урахування в процесі навчання мовним і мовним особливостям, характерним для різних стилів мови.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: