перейти на сайт>>

Структурно-семантичні особливості топонімів Великобританії

ID роботи: 5615
Тип роботи:
Об'єм: 29 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Топоніміка Великобританії  як розділ ономастики

1.1. Поняття топонімів та їх місце у лексичній системі англійської мови

1.2. Характеристика основних підходів до класифікація топонімів в англійській мові

Розділ 2. Структурно-семантичне  моделювання  англійських  топонимів

2.1. Топонімія Великобританії і регіонів: загальна характеристика

2.2. Структурно-семантичні особливості утворення назв географічних об’єктів в англійській мов

Висновок

Література



Висновок:

Hазви оточують нас всюди, де б ми не були. Без перебільшення можна сказати, що ми живемо у світі географічних назв. Вчені вже давно звернули увагу на їх довге існування, багато з них існують тисячоліттями. Вимирають народи, зникають мови, а назви продовжують жити, хоч і не залишаються незмінними: протягом часу змінюються звучання, написання, а іноді і змістове значення. Таким чином, нові покоління користуються назвами, не знаючи ні мови, на якій вони були колись дані, ні їх значення. Допитливий людський розум не міг  змиритися з таким становищем, і люди з давніх часів прагнули зрозуміти оточуючі їх назви та імена.

Науковці  розкривають та обґрунтовують топоніми, тобто географічні назви як предмет вивчення науки топоніміки, а також невід’ємну частину фонових знань носіїв будь-якої мови чи культури; в них, як у дзеркалі, відображається історія народу, історія заселення та освоєння території, тому саме ця частина лексики з давніх часів привертає увагу не лише філологів, а й істориків, етнографів, педагогів та інших вчених.

Топоніми, як важливий елемент ономастичного про­стору, можна класифіку вати за декількома принципи, сума яких зводиться до 9 (класифікації назв, у зв’язку з об’єктом, що називається; на основі розподілу природно та штучно-створених назв; на основі мікро – макро; структурна, хронологічна, етимологічна класифікації назв; класифікація на основі мотивації; на основі об’єму поняття, що закріплене в назві; класифікація в зв’язку з дихотомією мова – мовлення; стилістична та естетична класифікації) і залежить від мети, яку переслідує дослідник.

Топоніми Великобританії містять елементи, які беруть своє коріння з мов, принаймні, п'яти різних народів – кельтів, римлян, англосаксів, скандінавів, французів. Всі ці народи внесли свій внесок у топонімію країни і зробили англійські топоніми такими, якими вони є сьогодні.

В ході дослідження було виявлено, що комплексність і різноманітність топонімії Великобританії пов’язана з тим, що історично країну населяло безліч народів. Кельти, римляни, англосакси, вікінги і нормани не тільки внесли свій внесок у розвиток англійської культури та мови, а й також вплинули на топонімію Британський островів. Можна сказати, що така велика кількість мовних джерел утрудняє дослідження топонімів Великобританії. У результаті змін, що відбувалися в мові і культурі, численні форми і значення географічних назв були спотворені або зовсім втрачені. Слід зазначити, що представлені класифікації охоплюють все коло англійських топонімів, так як їх можна розділити на групи як за типом позначаються ними об’єктів, морфологічній структурі, так і за мовними джерелами, з яких сталися їх елементи.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: