перейти на сайт>>

Сучасні методи відбору персоналу

ID роботи: 9936
Тип роботи:
Об'єм: 96 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1

Теоретичні аспекти формування системи відбору персоналу в сучасній організації

1.1. Сутність та основні характеристики відбору персоналу

1.2. Характеристика основних етапів відбору персоналу

1.3. Методи відбору персоналу: їх переваги та недоліки

Розділ 2

Аналіз особливостей системи відбору та розстановки персоналу  в торгівельній  мережі  (на прикладі «ФОП Дорошенко О.М.»)

2.1. Організаційно-економічна характеристика мережі магазинів  «ФОП Дорошенко О.М.»

2.2. Характеристика кадрового потенціалу  мережі магазинів  «ФОП Дорошенко О.М.»

2.3. Аналіз процесу відбору і розстановки персоналу на «ФОП Дорошенко О.М.»

Розділ 3

Напрямки удосконалення процесу відбору персоналу на «ФОП Дорошенко О.М.»

3.1. Пропозиції щодо оптимізації системи відбору персоналу на «ФОП Дорошенко О.М.»

3.2. Оцінка економічного ефекту від удосконалення методів відбору підбору персоналу на «ФОП Дорошенко О.М.»

Висновки

РЕЗЮМЕ

RESUME

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Додатки

 



Висновок:

В результаті проведеного теоретичного дослідження можна зробити висновок про те, що відбір і розстановка кадрів є одними з найважливіших функцій управління персоналу, що забезпечують ефективність роботи колективу підприємства. На сьогоднішній день розроблені і активно застосовуються в реальній практиці роботи сучасних підприємств різні ефективні технології для різних етапів здійснення відбору та розстановки кадрів на підприємствах. Саме продуманий і науково обґрунтований підхід до здійснення функцій відбору і розстановки персоналу забезпечує ефективність їх здійснення.

Аналіз підприємства показав, що на «ФОП Дорошенко О.М.» присутня висока плинність кадрів і досить низька стабільність персоналу. Високі коефіцієнти прибуття і вибуття персоналу знижуються в 2017 порівняно з 2016 роком, однак ще не досягають нормальних величин. Все це свідчить про необхідність вдосконалення системи управління персоналом, зокрема системи відбору і розстановки кадрів.

Як показав аналіз кадрового потенціалу, причина такого становища полягає у певних особливостях трудового колективу. Колектив «ФОП Дорошенко О.М.» в основному молодий з високим освітнім рівнем, проте, середній стаж роботи на підприємстві у більшості співробітників становить 1-3 роки, що пов’язано з тим, що на аналізованому підприємстві не створена система професійного зростання і кадрового просування. Це призводить до того, що співробітники, закінчуючи навчальні заклади, йдуть в інші компанії, де їм можуть запропонувати більшу матеріальну винагороду, і кар’єрне зростання. Атестація персоналу також підтверджує висновки про низьку професійну відповідність співробітників займаним посадам, не дивлячись на їх високий освітній рівень.

При всіх описаних проблемах процес відбору кадрів на підприємстві здійснюється скорочено, за найбільш простою схемою, через пошук співробітників в ЗМІ і всередині колективу та спрощеною системою відбору в ході однієї співбесіди.

Процес розстановки кадрів на «ФОП Дорошенко О.М.» організовано більш ефективно для управлінського персоналу  з використанням каталогу характеристик, однак до продавців та технічного персоналу, тобто до працівників тих категорій, в яких спостерігається найбільш висока нестабільність, ці технології не застосовуються.

Таким чином, можна стверджувати, що існує необхідність вдосконалення процесу відбору і розстановки кадрів на «ФОП Дорошенко О.М.»  у напрямку збільшення професіоналізму та стабільності колективу, а також усунення наступних основних проблем:

-     недостане вивчення практичних навичок кандидатів при проведенні стажування;

-     відсутність можливості для кандидата в достатній мірі ознайомитися з особливостями майбутньої роботи;

-     недостатня увага приділяється перспективам довгострокового співробітництва з кандидатом;

-     відсутність механізмів врахування психологічної сумісності з майбутнім колективом при проведенні підбору і розстановки кадрів.

У ході аналізу процедури підбору персоналу на «ФОП Дорошенко О.М.» було виявлено ряд недоліків проведення відбору персоналу, які призводять до високої плинності кадрів. Для усунення виявлених недоліків пропонується проект вдосконалення підбору і розстановки персоналу.

Таким чином, впровадження в практику організації запропонованих заходів може сприяти вдосконаленню процедури відбору персоналу на «ФОП Дорошенко О.М.», і, як наслідок, підвищенню ефективності діяльності підприємства в цілому. 


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: