перейти на сайт>>

Тенденції та перспективи розвитку туризму в Черкаській області

ID роботи: 9471
Тип роботи:
Об'єм: 51 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ I. Теоретико-методологічні засади дослідження розвитку туризму в адміністративній області

1.1. Туризм як об’єкт наукового дослідження

1.2. Законодавче регулювання туризму в Україні

1.3. Методичні аспекти дослідження розвитку туризму в регіоні

Розділ II. Тенденції розвитку туризму в Черкаській області

2.1. Загальна характеристика розвитку  туризму Черкаської області

2.2. Природно-ресурсний та історико-культурний потенціал розвитку туризму в Черкаській області

2.3. Аналіз сучасного стану розвитку туризму Черкащини

Розділ III. Проблеми і перспективи розвитку туризму в Черкаській області

3.1. Проблеми рекреаційно-туристичної діяльності в регіоні

3.2. Перспективита шляхи   розвитку туризму в Черкаській області

3.3. Дослідження пропозицій турів туроператорів України та розробка нових туристичних продуктів по Черкащині

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

Туристичні потоки Черкаської області  



Висновок:

Підводячи підсумки курсової роботи зазначимо, що роль туризму як фактора оптимізації господарської структури та економічного росту й каталізатора розвитку продуктивних сил регіону з кожним роком дедалі зростає. Поряд зі зростаючим значенням сфери туризму та рекреації перед нами постає проблема в оцінці його рівня розвитку та визначенні ступеня впливу на економіку в цілому. Тому для успішного управління туризмом та рекреацією пріоритетного значення набуває розгляд концептуальних основ їх оцінки з метою подальшого використання з точки зору системного розвитку.

Черкаська область в сучасних умовах господарювання має достатньо потужний потенціал для розвитку туристично-рекреаційних послуг, а це, у свою чергу, спонукає до активізації з боку органів місцевого самоврядування, громадських туристичних та екологічних організацій, суб’єктів господарювання в сегменті туристичних послуг, науковців, засобів масової інформації та інших зацікавлених юридичних і фізичних осіб сприяти дослідженню наявних і перспективних для туризму ресурсів.

Сприятливі кліматичні, географічні умови розташування Черкаської області на мапі України, багатий культурно-історичний спектр туристичної атрактивності, вагомий сегмент архітектурно-краєзнавчої спадщини та інші притаманні Черкащині особливості, унікальність трипільської культури, літературно-мистецькі надбання тощо спонукають до пошуку методів, методик, інструментарію та прикладних важелів менеджменту для удосконалення туристичної логістики та рекреаційної інфраструктури.

В Черкаській області на державному обліку перебуває 9266 пам’яток історії і культури, з них 89 – національного значення та багато історико-культурних заповідників (Шевченківський національний заповідник в Каневі; заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» на Звенигородщині; Корсунь-Шевченківський історико-культурний заповідник; національний заповідник «Чигирин»; Кам’янський історико-культурний заповідник; історико-культурний заповідник «Трахтемирів»; заповідник Трипільської культури в Тальному).

Проте слід зазначити, що розвиток туристичної галузі регіону не адекватний його туристично-рекреаційному потенціалу, зокрема наявності історико-культурних заповідників, пам’яток історії та архітектури. Туристичні потоки в регіон зростають дуже повільно. Для подальшого підвищення конкурентоспроможності туристичної сфери області необхідне збільшення фінансових вкладень у розвиток галузі, активізація інформаційного висвітлення щодо історико-культурних об’єктів, поліпшення туристично-рекреаційної інфраструктури та якості доріг.

Розробка програмних заходів, спрямованих на розвиток туризму на території області, в окремих районах, містах, селах, потребують поглиблення уваги до сфери підготовки фахівців туристичного супроводу, екскурсійної діяльності, набуття вмінь для формування привабливого туристичного пакету та цікавого туристичного продукту тощо.

На основі проведеного дослідження можна зробити висновки, що перспективним є створення туристського кластеру на Черкащині, що створює нові можливості, додатковий майданчик для розвитку існуючих та створення нових бізнес-проектів, проведення спільних виставок, акцій, розробки стратегії просування туристської пропозиції. Учасники туристського ринку могли б разом розробляти туристські маршрути і на міжнародному ринку пропонувати їх вже як комплекс. Не зважаючи на ряд проблем, створення кластеру дозволить більш успішно конкурувати як на регіональному, так і на міжнародних туристських ринках.

З метою створення відповідного середовища для розвитку туризму на Черкащині з одночасним збереженням та відновленням туристичних ресурсів, необхідно забезпечити виконання умов для збалансованого розвитку туристичного бізнесу із застосуванням принципів «державно-приватного партнерства», відповідального менеджменту.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: