перейти на сайт>>

Умови та фактори рекреаційного районування

ID роботи: 3551
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

РОЗДІЛ 1. ОСНОВНІ ПРИЗНАКИ ТА ФУНКЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНОГО РАЙОНУВАННЯ

1.1. Процес рекреаційного і туристського районообразованія і районування, та їх етапи

1.2. Районноутворюючі  ознаки в рекреаційному районуванні

1.3. Рекреаційна оцінка територій

РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА ГОЛОВНИХ РЕКРЕАЦІЙНИХ РАЙОНІВ УКРАЇНИ

2.1. Характеристика Карпатського рекреаційного району

2.2. Рекреаційне природокористування в Чернівецькій області

2.3. Характеристика Причорноморського рекреаційного району

РОЗДІЛ 3. ЗАДАЧІ  РОЗВИТКУ РЕКРЕАЦІЙНОГО РАЙОНУВАННЯ В МІЖНАРОДНОМУ ТУРИЗМІ

Висновок

Література



Висновок:

Під туристично-рекреаційним районуванням слід розуміти специфічний вид економічного районування, який полягає в розділенні території країни (регіону), що виходить з об'єктивних закономірностей територіальної  спеціалізації і розвитку соціально-економічних систем, формування та функціонування туристично-рекреаційних комплексів різних масштабів і структури, необхідності збереження і відтворення туристично-рекреаційного потенціалу, і є передумовою стратегічного планування, програмування і проведення ефективної державної (регіональної) політики [15; с. 96].

При організації відпочинку природні чинники виступають і як умови, і як ресурси відпочинку. Кожне рекреаційне заняття, кожен цикл рекреаційних занять вимагають для свого здійснення відповідних комфортних умов природного середовища (природних факторів). Наявність їх в межах якоїсь території в певний час достатньо для оцінки можливостей її використання в інтересах одного відпочиваючого. Якщо ж виникає завдання організації відпочинку для деякого безлічі відпочиваючих, то, перш за все, необхідно знайти достатньо простору (для заданого контингенту відпочиваючих) територію, що володіє комфортними умовами. При цьому вона повинна відповідати вимогам стаціонарних закладів відпочинку, а саме мати комфортними властивостями протягом максимально великого (або, щонайменше, протягом заданого) періоду часу. Основні вимоги до місця відпочинку:

якісний стандарт готелів і засобів розміщення туристів, організація харчування і всієї сфери послуг;

природно-кліматична привабливість;

культурно-історичні ресурси;

транспортна та інформаційна доступність;

політична стабільність в регіоні і гарантія особистої безпеки.

І в ув'язненні хотілося б відзначити, що незважаючи на те, що в рекреаційному комплексі України дуже багато не вирішених проблем, але  ми повинні пам'ятати, що наша країна величезна по території, вкрай неоднорідна й різноманітна. Саме тому, що рекреаційні райони України різні, вони доповнюють один одного, кожен займається "своєю справою". У нас величезні природні багатства і якщо ми направимо їх у потрібне русло, то розширимо рекреаційне обслуговування як велику галузь економіки. Але цими можливостями треба дуже раціонально користуватися, щоб не зіпсувати середовище проживання людини, не погіршити його умови життя через непередбачені наслідків наших рішень.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: