перейти на сайт>>

Форми закінчення досудового розслідування

ID роботи: 5759
Тип роботи:
Об'єм: 15 стор.
Вартiсть: 30 грн.


Змiст:

Вступ

1.Форми закінчення досудового розслідування

2. Закриття кримінального провадження та звільнення особи від кримінальної відповідальності

3. Звернення до суду з обвинувальним актом

4.Звернення до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного та виховного характеру

Висновок

Список літератури



Висновок:

Таким чином, своєчасне, законне і обґрунтоване закінчення досудового слідства має не тільки кри­мінально-процесуальне значення, а й величезне сус­пільне значення. Воно спрямоване як на захист прав особи підозрюваного, так і потерпілого від злочину. Крім того, своєчасне, законне і обґрунтоване закін­чення досудового слідства сприяє активізації діяль­ності органів досудового розслідування на роботі по встановленню дійсних злочинців (при закритті кри­мінальної справи за відсутністю складу злочину або за недоведеністю участі обвинуваченого у вчиненні злочину), активізації діяльності по розкриттю і роз­слідуванню найбільш небезпечних злочинів у цілому, дозволяє знизити навантаження судів.

Закриття справи при недоведеності участі обви­нуваченого у вчиненні злочину можливе лише в тому разі, якщо достовірно встановлено, що злочин було вчинено, винесено постанову про притягнення осо­би як обвинуваченого і їй пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину, але під час досудового слідства з’ясувалося, що зібраних доказів недостатньо для на­правлення справи до суду, а додаткових доказів зібра­ти неможливо.

У підготовчому судовому засіданні суд має право повернути обвинувальний акт, клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру або клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру прокурору, якщо вони не відповідають вимогам ст.291, 292 КПК. Ухвала про повернення обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів виховного або медичного характеру може бути оскаржена в апеляційному порядку.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: