перейти на сайт>>

Фінансові методи оптимізації управління запасами

ID роботи: 518
Тип роботи:
Об'єм: 34 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ І. Загальна характеристика методології управління запасами
1.1. Поняття запасів та їх значення у діяльності підприємства
1.2. Загальна характеристика процесу фінансового управління товарно-матеріальними запасами
Розділ ІІ. Фінансові методи оптимізації управління запасами
2.1. Визначення оптимального обсягу замовлення
2.2. Обґрунтування раціонального способу закупівлі запасів
Розділ ІІІ. Формування стратегії управління запасами та вдосконалення системи їх фінансування
Висновки
Практична частина
Використана література



Висновок:

У процесі свого розвитку, а також у міру зміни економічних умов усі підприємства зіштовхуються з необхідністю удосконалення своїх економічних структур. При цьому підприємства переслідують дві основні цілі: підвищити ефективність використання внутрішніх ресурсів і адаптуватися до нових зовнішніх умов. Однією з проблем досягнення цих цілей є проблема підвищення ефективності управління запасами [4, 88].

Колосальний обсяг засобів, вкладених у запаси, додає проблемі управління ними першорядну важливість.

Неминуча неузгодженість ритму комерційної діяльності постачальників і попиту споживачів, дискретність процесу постачань, можливість випадкових коливань в інтенсивності споживання або тривалості інтервалів між постачаннями змушують створювати на підприємствах запаси.

Раціональне управління запасами передбачає створення такого їх рівня, який би забезпечував безперебійність виробничого процесу при мінімальних витратах на їх вміст.

Тобто поповнення запасів повинне здійснюватися до тих пір, поки ефект зниження риски переривання виробничого і торгівельного процесу через відсутність запасів перевищує витрати на вміст додаткової одиниці запасу.

Для швидко зростаючих компаній контроль за ефективним використанням засобів в матеріальних запасах особливо важливий, оскільки вкладення в активи такого вигляду можуть швидко вийти з-під контролю. В даній роботі критично оцінено існуючу практику поповнення запасів на підприємствах, розглянуто методичний апарат розрахунків оптимального розміру товарних запасів запропоновано і обговорено вдосконалення окремих методів цих розрахунків. Також було запропоновано окремі рекомендації щодо руху запасів у межах підприємства.

В розвинених країнах управління товарними запасами базується на використанні потужних інформаційних технологій, що дозволяють практично щодня спостерігати їхній стан і динаміку, автоматично здійснювати розміщення замовлень через комп'ютерну мережу і поповнювати запаси до оптимального рівня.

ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА

Варіант №14

Завдання 1. Фірма збирається вкласти засоби в придбання нового устаткування, вартість якого разом з доставкою і установкою складе (Io) тис. грн. Очікується, що впровадження устаткування забезпечить здобуття впродовж 6 років чистих доходів у сумах (CF1), (CF2), (CF3), (CF4), (CF5), (CF6) тис. грн. відповідно. Прийнята норма дисконту (r) %. Визначити економічну ефективність проекту (NPV), дисконтований термін окупності (Ток диск). Вихідні дані по приведеним буквеним значенням показників приведені в таблиці 1.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: