перейти на сайт>>

Фінансові послуги в сфері страхування професійної відповідальності

ID роботи: 10022
Тип роботи:
Об'єм: 34 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні засади фінансових послуг в сфері страхування професійної відповідальності

1.1. Сутність та види фінансових послуг

1.2. Класифікація та особливості фінансових послуг у сфері страхування відповідальності

1.3.        Нормативно-правове регулювання надання фінансових послуг в сфері страхування професійної відповідальності

Розділ 2. Розвиток фінансових послуг у сфері страхування професійної відповідальності в Україні

2.1. Сучасний стан розвитку страхування відповідальності

2.2. Програми страхування професійної відповідальності

2.3. Світовий досвід у сфері страхування професійної відповідальності

Розділ 3. Перспективи розвитку фінансових послуг у сфері страхування професійної відповідальності

Висновок

Література



Висновок:

Страхування відповідальності на випадок заподіяння шкоди третім особам називається страхуванням цивільної відповідальності і носить майновий характер відшкодування шкоди при порушенні немайнових благ громадянина.

Специфіка проведення практично будь-якої професійної діяльності, яка полягає у можливості істотного розриву у часі між первинною подією (наприклад, якою-небудь допущеною помилкою або недбалістю, недоглядом) і виявленням її негативних наслідків (виникнення у третьої особи майнової шкоди та пред’явленням у зв’язку з цим претензії до страхувальника), повинна обов’язково враховуватися при конструюванні договорів страхування відповідальності.

Правове регулювання страхування професійної відповідальності здійснюється відповідно до спеціальних законів, якими визначаються умови і порядок його проведення – Цивільного кодексу України, Законів України «Про захист прав споживачів» та «Про страхування» та іншими спеціальними актами різного рівня за конкретними видами професійної діяльності.

Страхування відповідальності осіб, що здійснюють професійну діяльність, володіють спеціальною кваліфікацією і досвідом роботи в певній галузі, в силу своєї специфіки і особливостей володіє всіма ознаками, які дозволяють розглядати його як самостійний вид страхування. Проте в українському законодавстві страхування професійної відповідальності окремо не виділено.

З аналізу зазначених правових норм випливає висновок, що страхуванню підлягає майновий інтерес, що виражається в забезпеченні незмінності майнового положення при настанні певних подій, який в науці страхового права іменується страховим інтересом.

У більшості економічно розвинених країн світу проблеми відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров’ю або майну фізичних або юридичних осіб громадянами, які займаються приватною практикою (лікарі, адвокати, архітектори, дизайнери, аудитори тощо) вирішуються шляхом страхування професійної відповідальності, а в багатьох випадках – обов’язкового страхування професійної відповідальності.

Аналіз структури страхового ринку і частки страхування професійної відповідальності показує, що цей вид розвинений вкрай незначно. Однак  2017 р. спостерігалося значне збільшення надходжень по даному виду страхування у страхових компаній, що лідирують у цій сфері страхового ринку.

Недостатнє поширення у вітчизняній практиці страхування відповідальності при здійсненні професійної діяльності отримує внаслідок декількох причин, серед яких традиційно виділяють недостатньо високий рівень страхової культури, а також неможливість віднесення витрат по даному виду страхової діяльності на собівартість наданих послуг.

Введення страхування професійної відповідальності як інструменту ринкового регулювання окремих галузей економіки передбачає проведення страховою компанією незалежної експертизи перед прийняттям ризиків на страхування. Це дозволить більш ретельно контролювати якість надаваних послуг, а також змусить представників окремих видів діяльності підвищувати рівень професіоналізму, щоб відповідати вимогам страхової компанії.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: