перейти на сайт>>

Характеристика структури та розвитку підприємств ресторанного господарства в Росії

ID роботи: 1871
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
1. Роль і місце ресторанного бізнесу в економіці Росії
1.1. Характеристики послуги ресторанного бізнесу як блага
1.2. Зміст і функції ресторанного бізнесу в російській економіці
1.3. Структура ресторанного бізнесу в Росії
2. Сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку ресторанного господарства Росії
2.1. Ринок послуг підприємств харчування в Росії сьогодні
2.2. Проблеми розвитку ресторанної галузі
2.3. Основні тенденції розвитку ресторанного господарства Росії
Висновок
Використана література



Висновок:

У всьому світі ресторанний бізнес вважається дуже ризикованим. На Заході, при його-то стабільності, виживає тільки половина ресторанів, що відкриваються.
Всі власники ресторанів, великих або маленьких, престижних або дешевих, оригінальних або рядових, займаються однією і тією ж справою, безпосередньо залежною від наступних чинників: пропозиція, попит, конкуренція, мода, оплата приміщення, стан економіки країни і погода. Багато, а можливо і більшість рестораторів не мають свідоцтв про професійну освіту. Вони набувають свого досвіду на практичній роботі а, досягнувши певного рівня упевненості, накопичивши гроші і проявивши достатню ініціативу, відривають власну справу. Велике число відомих рестораторів починало свою кар'єру як шеф-поваров, але і це не є правилом.
Більшість людей переконана в тому, що ресторанний бізнес пов'язаний з неймовірним ризиком, може бути найвищим в роздрібній торгівлі. Це не так, хоча ресторанний бізнес упевнено займає четверте місце в списку банкрутств після магазинів готового плаття, меблевих і фото магазинів. Багатьом здасться неспроможним зіставлення магазинів готового плаття і ресторанів, адже сорочки не псуються так, як салат і свіжі фрукти. Але не можна забувати про те, що ресторани торгують не тільки їжею, вони торгують послугами, зручностями, доброзичливою атмосферою, відпочинком, уявленнями, романтикою, любов'ю, пригодами, збудженням і мріями. Саме ресторани надають своїм клієнтам унікальні можливості для всього цього. І для того, щоб це вийшло, потрібні чималі вкладення грошей, праці, творчості, знань.
Як би там не було, основними причинами банкрутств по дослідженнях американських фахівців ресторанного бізнесу є: загальна економічна ситуація в країні (не підконтрольна рестораторові), втрата ринку і неплатоспроможність клієнтури, відсутність особистого досвіду (сюди ж входить безсистемний підхід і некомпетентність), брак коштів і неефективне управління. По оцінках фахівців журналу «Ресторанний бізнес» рентабельність багатьох найбільш успішних закладів і зараз досягає 100%. Причому в ресторанній справі різке скорочення попиту може виявитися чинником важливішим, ніж для інших ринків. Проблема в тому, що рестораном як бізнесом у нас мало хто займається. Лише одиниці, в основному іноземні ресторатори, стежать за ринком, ведуть жорсткий облік, контролюють рентабельність блюд, вибирають постачальників по економічних міркуваннях, проводять маркетингові заходи і так далі За даними експертів «Ресторанного бізнесу», тільки 30% російських ресторанів оснащено комп'ютерною системою обліку. І те цій проблемі ресторатори почали приділяти більше уваги останнім часом, коли обороти багато впали на 30-60%.
Не дивлячись на невелику по західних мірках кількість ресторанів, професіонали вважають, що на російському ресторанному ринку конкуренція велика. Але, не дивлячись на це, вони збираються відкривати ще і ще.
І, нарешті, останній штрих до портрета успішного ресторатора - у ресторану повинен бути господар, який повинен за всім стежити, пробувати їду, з любов'ю вибирати помідори, спілкуватися з гостями і так далі Без цього ресторан не відбудеться.
Підводячи підсумок всьому вищесказаному, треба відзначити, що зміни в ресторанній індустрії Росії вельми значні. Цей вид бізнесу зробив великий ривок вперед за останні роки. Ресторани і готелі поступово наближаються до міжнародного класу, існує тенденція до постійного поліпшення якості обслуговування, продуктів, приготування блюд і так далі
Росія багато в чому слідує модним світовим традиціям. Сьогодні відкривається багато ресторанів, створених повністю відповідно до останнього писку моди. Але вони недовговічні – адже мода швидко проходить. На думку провідних рестораторів в майбутньому популярнішими стануть традиційні ресторани.
У будь-якому місті миру є ресторани, в які ходять завжди, які існують 50, 100 років без особливих змін. Це ресторани з традицією. У Росії ресторанний бізнес налічує не багатьом більше 10 років, тому зараз важко говорити про те, у яких ресторанів дійсно є традиція і які з них існуватимуть ще довго.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: