перейти на сайт>>

УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ЗАКЛАДУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА «ЛЕТЮЧИЙ ГОЛЛАНДЕЦЬ» М. ЛУГАНСЬК

ID роботи: 5932
Тип роботи:
Об'єм: 58 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Аналіз діяльності закладу ресторанного господарства «Летючий Голландець», м. Луганськ

1.1. Характеристика підприємства «Летючий Голландець»

1.2.Економічні показники підприємства

1.3.Аналіз організаційної структури підприємства

Висновки до розділу 1

Розділ 2 Удосконалення організаційної структури закладу ресторанного господарства «Летючий Голландець», м. Луганськ

2.1 Розробка рекомендацій щодо вдосконалення організаційної структури закладу

2.2 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях в закладі

Висновки до розділу 2

Висновки

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Метою даної дипломної роботи було вивчення, аналіз та вдосконалення організаційної структури управління ресторану ресторані «Летючий Голландець».

У вступі міститься обґрунтування актуальності теми. На основі аналізу розробленості проблеми в сучасній вітчизняній і зарубіжній літературі визначаються об'єкт і предмет, формулюються цілі та завдання дипломної роботи.

У практичній частині дипломної роботи проведено аналіз управління ресторану «Летючий Голландець».

Під час аналізу діяльності ресторану було з’ясовано, що   ресторан  «Летючий Голландець» є рестораном сучасної кухні. Стильний інтер'єр, виконаний у стилі «кантрі», чудова кухня в сучасній подачі, низькі ціни і бездоганне обслуговування роблять його конкурентоспроможним закладом ресторанного господарства.

Разом з тим, аналіз основних фінансово-економічних показників діяльності ресторану свідчить, що об'єм реалізації ресторанних послуг має тенденцію до зменшення. В результаті цього дохід від реалізації продукції у 2012 році склав 72,44% до рівня 2012 року.

Причина збільшення збитків за 2011 рік лежить у збільшенні рівня витрат на виробництво на 56,8% при низьких темпах зростання валового товарообороту (21,6%), валового доходу підприємства (33,9%).

Рентабельність доходу та витрат має тенденцію до зменшення: хоча у 2011 році динаміка показників  рентабельності заслуговувала позитивної оцінки, вже у 2012 – відбулося їх погіршення.

Такий стан фінансово-господарської діяльності ресторану «Летючий Голландець»  пояснюється  перш за все нестабільністю економічних відносин, зниженням купівельної спроможності населення, затримка виплат заробітної плати, відсутністю готівки для закупівлі сировини та предметів матеріально-технічного призначення за помірними цінами, що безпосередньо впливає на зменшення обсягів реалізації продукції, доходів і прибутків  підприємства.

У даному зв'язку з розширенням обсягу надання послуг, для більшого залучення клієнтів організації необхідно активне використання маркетингових інструментів для вдосконалення ефективності своєї діяльності щодо конкурентів.

В ході аналізу, було виявлено, що в ресторані  «Летючий Голландець»діє лінійно-функціональна організаційна структура з деякими рисами адаптивного типу структур. У даній структурі були детально розглянуті підпорядкованість і підпорядкованість всіх її функціональних одиниць.

Проведений аналіз існуючої організаційної структура управління свідчить про те, що вона представлена ​​менеджерами вищої середньої та нижчої ланки, а так само обслуговуючим персоналом. Аналіз організаційної структури, а так само функціональних взаємозв'язків показав, що в організації висока концентрація відповідальності у менеджера вищої ланки – адміністратора залу, щоо є негативним фактором, а саме: займає велику кількість часу на прийняття управлінських рішень, що стосуються саме стратегічного розвитку ресторану. Значна кількість часу йде на обробку наданої інформації від підрозділів, а так само на координацію їх діяльності; прорахунок ситуації на ринку ресторанних послуг, все це служить прийняттям неякісних рішень на тлі жорсткої конкуренції на даному сегменті ринку.

Далі, по ходу дослідження, була проведена диференціація функціональних обов'язків всіх співробітників підприємства.

У результаті аналізу було виявлено, що досліджувана організаційна структура має ряд недоліків. Для їх усунення було вироблено перерозподіл обов'язків, яке дозволило провести серйозну структурну реорганізацію.

У рекомендаційні частині розроблено заходи щодо підвищення ефективності управління закладом ресторанного господарства.

Організаційна структура підприємства  - явище досить складне. Щоб відповідати завданням бізнесу, вона повинна поєднувати в собі різні за своєю природою фактори - цілі і стратегії організації, особливості технологічних процесів, кваліфікацію персоналу і навіть життєві погляди керівництва і взаємини в колективі. У зв'язку з цим не існує єдиної теорії щодо оптимізації структури компанії, застосовної на практиці.

Для підприємств харчування в нових умовах господарювання, коли підприємства повинні бути орієнтовані на споживача, потрібні якісні зміни структури підприємств.

Вибір організаційної структури управління, що найбільшою мірою відповідає цілям підприємства і враховує конкретні умови діяльності, здійснюється на основі ретельного аналізу всіх факторів, що роблять на неї вплив, оцінки переваг і недоліків різних типів організаційних структур.

Організаційна структура виражає форму розподілу і кооперації праці в сфері управління і робить активний вплив на процес функціонування підприємства. Чим досконаліше структура управління, тим ефективніший вплив на об'єкт управління і вище результативність роботи підприємства.

У процесі рамках удосконалення організаційної структури ресторану «Летючий Голландець» було запропоновано ряд заході та змін, спрямованих на виключення дублювання, скорочення витрат на оплату праці, удосконалення технологічного процесу. Зокрема, запропоновано перевести шеф-кухаря у підпорядкування керуючого рестораном, що дозволить зменшити навантаження на адміністратора залу, скоротити посади бухгалтера, касира та охоронців, ввести посаду маркетолога та хостес.

Відмічається, що така реструктуризації структура управління ресторану «Летючий Голландець» стала більшою мірою задовольняти принципам раціональної організаційної структури: ясність, економічність, відповідність умовам функціонування, гнучкість.

Проведені розрахунки показали, що  економічний ефект від реорганізації структури управління рестораном «Летючий Голландець»  складатиме: 1300 грн. щомісячно, або  15,6 тис.грн. у рік.

У підсумку реструктуризації була отримана організаційна структура управління ресторану «Летючий Голландець» лінійно-функціонального виду, найбільш повно задовольняє принципам побудови раціональних організаційних структур.

Дослідження охорони праці в ресторані «Летючий Голландець» показало, що стан охорони праці в ресторані «Летючий Голландець» є задовільним, незважаючи на наявність окремих проблем та порушень. Нормативно-правова база з питань охорони праці в ресторані «Летючий Голландець» є повноцінною та відповідає вимогам чинного законодавства, її положення в цілому виконуються на підприємстві. У той же час здійснюється достатньо велика кількість недоцільних витрат на охорону праці, а на доцільних кошти економляться.

Стан санітарно-гігієнічних умов праці на підприємстві також є задовільним, оскільки значення повітрообміну, природного та штучного освітлення та рівня іонізації відповідають встановленим нормам. 


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: