перейти на сайт>>

Задачі з права (10 грн/задача)

ID роботи: 9145
Тип роботи:
Вартiсть: 10 грн.


Змiст:

Кримінальне процесуальне право України

 

Слідчий виніс постанову про призначення почеркознавчої експертизи в кримінальному провадженні про злочин, передбачений ст. 366 КК України, доручивши її проведення експертам Науково-дослідного інституту судових експертиз. Підозрюваний В., ознайомившись із цією постановою, заперечував проти того, щоб експертизу проводили в інституті. Він просив слідчого доручити її проведення своєму сусідові по будинку, викладачеві кафедри криміналістики П., який тривалий час працював експертом і якому він більше довіряє, бо добре знає його особисто.

Як слідчий має реагувати на це клопотання підозрюваного? Який порядок призначення експертизи особам, які не працюють в експертній установі?

 

Податкове право України

 

При проведенні податковим інспектором оперативної перевірки пункту роздрібної торгівлі на ринку він на свою вимогу одержав від власника торгової точки свідоцтво про державну реєстрацію, де зазначалися відомості про найменування юридичної особи, місцезнаходження юридичної особи, місце проведення державної реєстрації, дата проведення державної реєстрації, прізвище та ініціали державного реєстратора. Податковий інспектор вилучив це свідоцтво про державну реєстрацію, пояснивши, що воно підроблене. Поясніть позицію податкового інспектора.

 

Сімейне право

 

Завдання 1

Потапова звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу та поділ майна. В позові вона зазначила, що автомобіль, який вона отримала за заповітом від батька, є її особистою приватною власністю, а тому має належати їй. Однак в суді чоловік заявив, що оскільки вона не мала посвідчення водія, автомобілем керував та розпоряджався чоловік, а тому при поділі майна автомобіль має перейти до нього.

 

Як має діяти суд у цій ситуації?

Чи має право чоловік вимагати передачі йому автомобіля?

Яке майно є особистою приватною власністю дружини та чоловіка?

 

Завдання 2

Дробот В. звернувся до суду з заявою про визнання недійсним шлюбу, укладеного його батьком Дроботом О. із Майоровою В. Позивач зазначив на обґрунтування позову, що його батько в момент реєстрації шлюбу, по-перше, вже досяг похилого віку, оскільки йому виповнилося 72 роки, по-друге, страждав на склероз судин головного мозку і не завжди усвідомлював значення своїх дій, а по-третє, Майорова В. на його думку, не мала намірів створювати сім’ю, бо сама теж досягла 70-річного віку. Через два місяці після реєстрації шлюбу батько помер. Майорова В. стверджувала в суді, що уклала шлюб саме з метою створення сім’ї і не має сумнівів у тому, що Дробот В. в момент укладення шлюбу був у нормальному психічному стані.

 

Як оцінити аргументи, на які посилається позивач для обґрунтування позову? Як слід вирішити справу?

 

Цивільне процесуальне право

 

ЗАДАЧА 1.

При розгляді справи Наумової до Наумова, про його виселення відповідач заявив клопотання про відкладання справи на 3 дні для підготовки заперечень на докази, подані позивачкою.

Суд відмовив йому в цьому клопотання і справу розглянув, задовольнивши позов Наумової.

Чи законне рішення суду?

 

ЗАДАЧА 2.

В рішенні суду за позовом Діденка до Дроздюка було сказано: “Зобов’язати Дроздюка Г.П. повернути Діденку С.Ю. костюм, або якийсь інший одяг вартістю 60 грн.” Протягом року Дроздюк не повернув костюм Діденку, посилаючись в поясненні державному виконавцеві, що йому незрозуміло, які речі належить передати Діденку замість костюма.

Які заходи повинен вжити державний виконавець, щоб захистити права Діденка?

Яким вимогам повинно відповідати судове рішення?




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: