перейти на сайт>>

КУРСОВА РОБОТА з курсу: «Потенцiал i розвиток пiдприємства» тема 13 ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ОБОРОТНИХ КОШТІВ ПІДПРИЄМСТВА – ОДИН ІЗ НАПРЯМКІВ ВДОСКОНАЛЕННЯ ЙОГО ПОТЕНЦІАЛУ

ID роботи: 7256
Тип роботи:
Об'єм: 54 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Економічна сутність та значення оборотних Коштів

1.1. Поняття та економічна сутність оборотних коштів як об’єкту аналізу

1.2.  Сутність та склад оборотних коштів готельного підприємства

1.3. Управління оборотними активами готельного підприємства

РОЗДІЛ 2. Аналіз ефективності управління оборотними активами ВАТ «Готельний комплекс «Турист»

2.1. Техніко-організаційна характеристика готелю «Турист»

2.2. Аналіз структури та динаміки оборотних активів ВАТ «Готельний комплекс «Турист»

2.3. Аналіз ефективності управління  оборотними активами ВАТ «Готельний комплекс «Турист»

Розділ 3. Оптимізація системи управління оборотними активами на підприємстві

3.1. Резерви і шляхи поліпшення використання оборотних коштів

3.2 Напрямки підвищення ефективності використання оборотного капіталу підприємства

Висновок

Список використаної літератури

Додатки



Висновок:

Управління оборотними активами в першу чергу має передбачати визначення оптимальної величини, розробку варіантів фінансування та забезпечення ефективності їх використання. Наслідком впровадження ефективної політики управління оборотними активами мають стати: забезпечення безперебійної роботи підприємства; зниження обсягів вільних поточних активів, і, як наслідок, зниження витрат на їх фінансування; прискорення обороту оборотних активів; максимізація прибутку підприємства при збереженні ліквідності.

Проведений аналіз ефективності управління оборотними активами ВАТ «Готельний комплекс «Турист» показав, що найбільшу питому вагу у структурі оборотних активів займають грошові кошти та їх еквіваленти (23,7% від загального обсягу оборотних активів), що заслуговує на позитивну оцінку, оскільки вони є найліквіднішою частиною оборотних активів.

Разом з тим, показники оборотності заслуговують негативної оцінки. Так, коефіцієнти оборотності капіталу,  оборотності мобільних коштів, коефіцієнт оборотності дебіторської заборгованості мають тенденцію до зменшення.

Якщо говорити про поліпшення використання оборотних коштів, не можна не сказати і про економічне значення економії оборотних фондів, що виражається в наступному: зниження питомих витрат сировини, матеріалів, палива забезпечує виробництву великі економічні вигоди. Воно, насамперед, дає можливість з даної кількості матеріальних ресурсів виробити більше готової продукції і виступає тому як одна із серйозних передумов збільшення масштабів виробництва. Прагнення до економії матеріальних ресурсів спонукає до впровадження нової техніки й удосконалюванню технологічних процесів.

 

Головний напрямок економії матеріальних ресурсів на кожному конкретному підприємстві - збільшення виходу кінцевої продукції з той самою кількості сировини і матеріалів - залежить від технічного оснащення виробництва, рівня майстерності працівників, рівня організації матеріально-технічного забезпечення, кількості норм витрати і запасів матеріальних ресурсів. Чимале значення має скорочення втрат у виробничому процесі, за рахунок якого можна досягти 15-20% всієї економії матеріальних ресурсів. При управлінні оборотними коштами важливо також правильно вибрати метод оцінки матеріально-виробничих запасів, що у підсумку впливає на розмір прибутку підприємства. Функціонування оборотних коштів розпочинається з моменту їх формування і розміщення. 


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: