перейти на сайт>>

Мікроекономічний аналіз ризику в підприємництві та шляхів його зниження

ID роботи: 6098
Тип роботи:
Об'єм: 45 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКИМИ РИЗИКАМИ КОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА

1.1.Економічна сутність ризику підприємницької діяльності

1.2. Роль  оцінки ризиків для можливості подальшого ефективного планування підприємницької діяльності

1.3. Організація управління підприємницьким ризиком

Розділ ІІ. Мікроекономічний аналіз ризику підприємницької діяльності

2.1. Методичний інструментарій оцінки ризиків підприємницької діяльності

2.2. Рейтингова система оцінки чинників ризику підприємств

2.3. Визначення рівня можливих фінансових втрат

Розділ ІІІ. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ В ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

3.1. Удосконалення методичних підходів до управління комерційними підприємствами  з урахуванням фактору ризику

3.2. Вдосконалення управління ризиками підприємств на засадах реалізації превентивних заходів

Висновки

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ



Висновок:

Фактор ризику є необхідним атрибутом ринкової економіки, оскільки ринок передбачає економічну свободу суб'єктів господарської діяльності, які, прагнучи мінімізувати втрати, повинні передбачити різні типи ризиків. Дослідження, що проводились протягом останніх років, не дають можливості чітко визначити тип ризику, його наслідки і спрогнозувати відповідні заходи щодо його зменшення чи повної ліквідації.

Для сучасних вітчизняних підприємств проблема створення ефективної стратегії управління ризиками є актуальною темою сьогодення і потребує вирішення. Потрібно враховувати міжнародний досвід та пам'ятати, що процес станов­лення практики управління економічними ризиками на підприємствах ще не завершений, а завдання створення єдиної методики не може бути вирішене, оскільки кожне підприємство по-своєму унікальне, орієнтоване на власну ринкову сферу, можливості своїх співробітників, конкурентів тощо.

Нові конкурентні відносини між суб’єктами господарювання в процесі трансформації до формування моделі ринкової економіки ще більше посилюють вплив ризиків на результати підприємницької діяльності. Держава за сучасних умов не бере на себе ризики підприємств, вона виконує лише функції контролера щодо дій, які відбуваються між підприємцями. Ці умови підвищують значення врахування ризиків, що постійно супроводжують виробничу діяльність і є чинниками поступального розвитку економічної системи загалом та кожного конкретного підприємства зокрема. Малі та великі підприємства мають своїх конкурентів – це стимулює їх постійно оновлювати товар чи послугу, розширювати ринкову сферу впливу, залучати нових інвесторів, користуватись новими технологіями. Нововведення несуть певну вигоду і передбачають високий ступінь ризику. Інноваційний ризик є складною, багатокомпонентною формою, що поєднує різні ризики, які, своєю чергою, поєднують елементи, пов'язані конкретно з певним інноваційним проектом, що реалізовується в середовищі конкретного економічного суб'єкта і традиційних складових, характерних для стандартних бізнес-процесів. Крім того, цей вид ризику є невід'ємною частиною інноваційного проекту, і його характеристики тісно взаємозв'язані як з природою інноваційного проекту, так і з характеристиками суб'єкта, що продукує його.

Проаналізувавши діяльність підприємств легкої промисловості Хмельницької області на основі запропонованої методики та літературу, в якій досліджуються проблеми управління ризиками, авторами висунута гіпотеза про те, що чинники ризику підприємства впливають на складові економічної безпеки підприємств галузі. Найчастіше цей вплив полягає в тому, що ризик одного із виробничо-господарських етапів підприємства галузі є джерелом зниження однієї з функціональних складових економічної безпеки або акселератором зниження рівня економічної безпеки підприємства легкої промисловості в цілому.

Не дивлячись на те, що комплекс проблем оцінки ризиків підприємницької діяльності до­сліджується в багатьох роботах, детальні робочі методики, які б враховували особливості віт­чизняного розвитку економіки та галузеву специфіку підприємств, де вони найбільше потрі­бні, знаходяться на стадії розробок.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: