перейти на сайт>>

Облік пасивних операцій комерційного банку

ID роботи: 833
Тип роботи:
Об'єм: 40 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Пасивні операції комерційних банків та їх роль у функціонуванні банківської системи України
1.1. Поняття та економічна сутність пасивних операцій комерційних банків
1.2. Класифікація пасивних операцій комерційного банку
2. Облік пасивних операцій комерційного банку
2.1. Облік операцій з формування статутного капіталу банку
2.2. Облік депозитних і довірчих операцій
2.3. Облік операцій з цінними паперами власного боргу
Висновок
Практична частина
Використана література



Висновок:

У курсовій роботі досліджено організацію обліку пасивних операцій комерційного банку.

Комерційні банки, як і інші суб’єкти господарських відносин, для забезпечення своєї діяльності повинні володіти певним обсягом ресурсів. Операції за допомогою яких комерційні банки формують свої ресурси, називаються пасивними. Пасивні операції забезпечують формування ресурсів банку, необхідних йому для здійснення нормальної діяльності, забезпечення ліквідності та одержання доходу.

Пасивні операції банку можуть здійснюватись у формі:

 залучення коштів на депозитні рахунки – поточні, строкові, ощадні та інші;

 недепозитного залучення коштів: одержання позичок на міжбанківському ринку, позичок НБУ, випуск банківських облігацій, векселів та інших зобов'язань.

Власний капітал є основою формування ресурсів банку, фундаментом діяльності, основою надійності, стійкості безпеки, незважаючи на відносно невисоку частку у структурі ресурсної бази комерційних банків.

Провідна роль власного капіталу в діяльності банку визначається тим, що він виконує життєво важливі для банку функції. Основна частина акумульованих банком ресурсів, які використовуються для здійснення активних операцій, формується за рахунок залучених і запозичених коштів, причому переважно за рахунок залучених коштів, що пов’язано зі специфікою банківської діяльності. Найбільшу питому вагу в залучених ресурсах становлять депозити, що спричиняє необхідність пошуку та використання шляхів збільшення депозитних ресурсів банку, основними з яких є розширення спектру послуг та контроль за депозитною діяльністю.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: