перейти на сайт>>

Обґрунтування інвестиційної стратегії сільськогосподарського підприємства

ID роботи: 10169
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 102 стор.
Вартiсть: 300 грн.


Змiст:

ВСТУП

1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ЕКОНОМІЧНОГО ОТОЧЕННЯ

1.1. Поняття та сутність інвестиційної стратегії підприємства

1.2. Основні принципи та етапи розробки інвестиційної стратегії

1.3. Методи і типи розробки інвестиційної стратегії підприємства

2. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПСПА «КОНКОРД-АГРО»

2.1. Загальна характеристика ПСПА «Конкорд-Агро» та аналіз його основних техніко-економічних показників

2.2. Аналіз ефективності господарської діяльності ПСПА «Конкорд-Агро»

2.3. Аналіз економічних результатів діяльності ПСПА «Конкорд-Агро»

3. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО РОЗРОБКИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ ПСПА «КОНКОРД-АГРО»

3.1. Загальні рекомендації щодо удосконалення інвестиційної діяльності ПСПА «Конкорд-Агро»

3.2. Обґрунтування напрямків інвестиційної політики ПСПА «Конкорд-Агро»

3.3. Визначення економічної ефективності інвестиційної стратегії ПСПА «Конкорд-Агро»

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

ДОДАТКИ



Висновок:

Отже, у процесі написання роботи була досягнута її мета, а саме розглянуто теоретичні та практичні аспекти оцінки ефективності діяльності сучасного підприємства та вирішені завдання дослідження.

Зазначається, що комерційний успіх будь-якого підприємства залежить від того наскільки обґрунтована його стратегія розвитку та об’єктивна оцінка його ефективності. Ефективність функціонування підприємств можливо уявити як багатостороннє комплексне поняття, яке відображає процеси вдосконалення у всіх елементах підприємства під впливом багатьох внутрішніх і зовнішніх факторів, спрямованих на прийняття стратегічних напрямків, які визначаються кінцевою метою діяльності підприємства.

Трансформаційні процеси, які активно відбуваються в останні роки в економіці України, вимагають грамотної адаптації економічних суб'єктів до можливих змін. Тому процес розробки, впровадження та реалізації стратегій має велике значення. Стратегічне планування встановлює основні цілі та пріоритетні завдання, визначає способи їх досягнення, коригування в разі можливих ринкових змін і підвищує раціональність використання ресурсів. Із зростанням ролі інвестиційних процесів в економічній літературі стала розглядатися інвестиційна стратегія підприємства. Існують різні точки зору на визначення цього поняття: інвестиційна стратегія - це системна концепція, що зв'язує і спрямовує розвиток інвестиційної діяльності; генеральний напрям, що приводить в довгостроковій перспективі до досягнення інвестиційних цілей та ін.

Фази життєвого циклу підпроєства чинять різний вплив на характер фінан­сових показників інвестування. Крім того, додатковий вплив мають характер бізнесу, організація управління, ступінь невизначеності та перспективи роз­витку.

Інвестиційна політика являє собою форму реалізації інвестиційної ідео­логії й інвестиційної стратегії підприємства в розрізі найбільш важливих аспектів інвестиційної діяльності на окремих етапах її здійснення. На відміну від інвестиційної стратегії в цілому, інвестиційна політика формується лише за конкретними напрямами інвестиційної діяльності підприємства, що вимагає забезпечення ефективного управління для досягнення головної стратегічної мети діяльності.

Тому потрібно діяти відповідно до інвестиційної стратегії в цілому, а також враховувати позиції інвестиційної політики. Головним в реалізації інвестиційної стратегії і політики є розробка інвестиційних програм.

Об’єктом дослідження є ПСПА «Конкорд-Агро», основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур та  виробництво м’яса, молока.

Як показав аналіз діяльності ПСПА «Конкорд-Агро»  дане підприємство успішно працює на ринку, воно є конкурентним, а також в даному періоді  воно  поліпшило  свої  фінансові  результати.

ПСПА «Конкорд-Агро» працює на перспективу, правильно планує свою стратегію та тактику, намагається іти в ногу з прогресивними методами торгівлі – і це їм вдається.

Аналіз прибутку показав, що основне джерело його формування на ПСПА «Конкорд-Агро»  – прибуток від реалізації продукції. Він є кінцевим результатом діяльності підприємства не лише у сфері виробництва, а й у сфері обігу. Це є віддзеркаленням того, що підприємство не займається позареалізаційною діяльністю, а саме, не має пайової участі в інших підприємствах, не має цінних паперів, не є  орендодавцем  основних  фондів  і  т.п.

 За період аналізу діяльності ПСПА «Конкорд-Агро» спостерігається збільшення доходу (виручки) від реалізації продукції на 117,43 %, промисловий персонал збільшився на 58,67 %, продуктивність праці зросла на 37,04 %.

На підприємстві велика увага приділяється внутрішнім факторам впливу на фінансово-господарську діяльність та зокрема на величину отримання прибутку. Аналізуючи та вивчаючи вплив кожного фактора, робляться відповідні висновки та приймаються радикальні міри по покращенню роботи.

 Динаміка основних показників діяльності підприємства виявляє як позитивні тенденції збільшення чистого доходу, виробітку працюючих, так і негативні – наявність збитку в аналізуємих роках, зростання собівартості і повних витрат, негативне значення рентабельності  і значні витрати на 1 грн. чистого доходу.

Аналіз структури балансу і його ліквідності показав, що найбільш ліквідних активів недостатньо для погашення термінових зобов’язань, короткострокових активів не вистачає для покриття короткострокових зобов’язань, що дозволяє характеризувати структуру балансу як нестійку.

З метою покращення фінансового стану ПСПА «Конкорд-Агро» та технічного оновлення  підприємства пропонується впровадити в виробництво новий напрямок діяльності – виробництво соняшникової олії. Загальна сума капіталовкладень по впровадженню цього напрямку діяльності становить 1752734,5 грн. При цьому річний обсяг виробництва становитиме 1420,4 тонн готової продукції, для фінансування проекту підприємство може взяти кредит в на 1 років під 22%, основну суму якого буде погашати рівними частинами.

За результатами аналізу з метою покращення фінансового стану ПСПА «Конкорд-Агро» рекомендовано:

зменшення поточних зобов’язань;

зменшення поточних боргів в структурі джерел фінансування необоротних активів;

збільшення довгострокових джерел фінансування;

збільшення нерозподіленого прибутку;

збільшення власних коштів в обороті;

реструктуризація дебіторської заборгованості;

збільшення чистого прибутку та зменшення частки його споживання;

збільшення власних коштів в обороті підприємства.

Як показують теоретичні дослідження й дані практики, об’єктивна необхідність врахування дійсного фінансового стану при прийнятті перспективних управлінських рішень дозволяє досягти забезпечення сумісності стратегії з можливостями підприємства, оптимального співвідношення ресурсів, виявлення ступеня ризику


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: