перейти на сайт>>

Інноваційна політика та її роль у розвитку сільськогосподарського підприємства

ID роботи: 10167
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 90 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти формування інноваційної політики сільськогосподарських підприємств

1.1. Поняття інновацій та інноваційної політики

1.2. Особливості формування інноваційної політики сільськогосподарських підприємств

1.3. Стадії життєвого циклу інновацій

Розділ 2. Аналіз ефективності економічної та інноваційної політики ТОВ «Агрофірма «Київська»

2.1. Економіко-організаційна характеристика ТОВ «Агрофірма «Київська»

2.2. Аналіз показників фінансового стану господарства ТОВ «Агрофірма «Київська»

2.3. Характеристика інноваційної політики ТОВ «Агрофірма «Київська»

Розділ 3. Розробка пропозицій щодо удосконалення інноваційної політики на ТОВ «Агрофірма «Київська»

3.1. Напрямки розвитку інноваційної політики  ТОВ «Агрофірма «Київська»

3.2. Особливості впровадження інноваційних технологій виробництва продукції рослинництва на ТОВ «Агрофірма «Київська»

Висновки

Використана література

Додатки



Висновок:

Розвиток сільськогосподарських підприємств на сучасному етапі зумовлюється значною мірою широким впровадженням у практику вітчизняних і світових досягнень науково-технічного прогресу, стратегічна роль у якому належить інноваційній діяльності, застосуванню нових матеріалізованих наукових знань. Інноваційний розвиток підприємств сільського господарства України базується на здійсненні державної аграрної та інвестиційної політики, спрямованої на активізацію нововведень, як пріоритетної складової загальної стратегії підвищення конкурентоспроможності продукції галузі.

На основі аналізу класичних і сучасних підходів до визначення інновацій уточнено їх класифікацію, яка, на нашу думку, відповідає міжнародним вимогам до інновацій і сприятиме побудові ефективної системи стимулювання інноваційної діяльності  сільськогосподарських підприємств в Україні.

Інновації в сільському господарстві направлені на задоволення певної суспільної потреби, зокрема, продовольчих потреб населення шляхом поліпшення землі як природного ресурсу, створення нових сортів рослин, порід тварин тощо. Вони є засобом, використання якого дає можливість одержати певний економічний ефект, пов’язаний з реалізацією цілей розвитку агропромислового виробництва, підвищенням ефективності його функціонування.

Під характеристикою дефініції «інновація» щодо аграрного виробництва розуміємо результат інноваційної діяльності, реалізованої у вигляді нового або поліпшеного продукту, оригінального технологічного процесу, досконалої форми організації праці, які використовуються у практичній діяльності або представлених на ринку для освоєння сільськогосподарськими товаровиробниками з метою одержання економічного, соціального, екологічного або інших видів ефекту, підвищення продуктивності праці, покращення якісних характеристик відтворювального процесу й підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору економіки.

Інноваційний процес в аграрній сфері детермінується як специфікою самого сільськогосподарського виробництва, так і сутнісною природою інноваційної ді­яльності, яка в основному пов’язана з завершальним етапом інноваційного проце­су – освоєнням інновацій. Це передбачає як визначення джерел фінансування для освоєння інновацій, так і формування відповідного організаційно-економічного механізму впровадження інновацій товаровиробником. Інноваційна діяльність в сільському господарстві детермінується такими факторами: різноманітністю видів сільськогосподарської продукції та відмінностями в технологіях їх виробництва; значною диференціацією за регіонами та технологічною залежністю виробництва від природних умов; відокремленістю виробників від наукових установ, де ство­рюються новації; не достатньою розробленістю організаційно-економічних ме­ханізмів трансформації новацій в інновації; різноманіттям організаційних форм сільськогосподарської діяльності з різними економічними основами функціону­вання і джерелами фінансування та різними масштабами функціонування.

У другому розділі виконано аналіз виробничої  діяльності базового господарства, а саме: дана економіко-організаційна характеристика підприємства, виконано аналіз показників фінансового стану господарства ТОВ «Агрофірма «Київська», виконано аналіз стану та використання основних та оборотних активів господарства, зроблено оцінку показників ліквідності та фінансової стійкості господарства.

Підприємство має непогані показники ліквідності та платоспроможності, воно здатне за малі терміни оплатити всі свої зобов’язання. Дуже велика частка оборотних коштів в активах підприємства. З іншого боку, дане підприємство працює на авансованому капіталі, цим пояснюється висока кредиторська заборгованість.

В цілому, згідно з фінансовим станом підприємства, можна сказати, що підприємство є платоспроможним.

За результатами проведеного дослідження визначено, що актуальним напрямом розвитку виробництва продукції рослинництва в нинішніх складних економічних умовах та з метою модернізації галузі до сучасних світових тенденцій є запровадження інноваційних ресурсозберігаючих технологій. Визначено, що дані технології направлені на зниження прямих затрат праці, матеріаломісткості продукції і виробничих процесів, дозволяють зменшити механічне втручання у ґрунт, зменшують залежність від впливу кліматичних умов, збільшують якість та урожайність сільськогосподарської продукції, що в цілому знижує собівартість виробництва, підвищує його економічну ефективність та конкурентоздатність.

Для умов ТОВ «Агрофірма «Київська»  запровадження новітніх технологій, а саме  застосування мікрохвильової установки для передпосівного обробітку насіння товарних культур дозволить додатковий прибуток від реалізації продукції рослинництва у розмірі близько 3 млн. грн.

На основі проведених розрахунків вважаємо доцільним та обґрунтованим запровадження інноваційних технологій вирощування сільськогосподарських культур вітчизняними товаровиробниками, що дасть можливість отримати додатковий економічний, а з часом екологічний та іншого виду ефект.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: