перейти на сайт>>

Організація надання рекреаційних послуг у Яремчанському рекреаційному районі

ID роботи: 9644
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І Теоретико-методичні та законодавчі засади організації надання  в Україні рекреаційних послуг

1.1. Основні поняття рекреалогії

1.2. Законодавчі засади організації надання в Україні послуг з лікувально-профілактичної рекреації

Розділ ІІ Особливості організації надання рекреаційних послуг у Яремчанському рекреаційному районі

2.1 Особливості формування природно-рекреаційних ресурсів Яремчанського рекреаційного району

2.2 Оцінка наявного рекреаційно-ресурсного потенціалу Яремчанського рекреаційного району

Розділ ІІІ Проблеми та перспективи розвитку Яремчанського рекреаційного району

3.1. Характеристика основних проблем розвитку Яремчанського рекреаційного району

3.2. Пропозиції щодо підвищення ефективності використання Яремчанського рекреаційного району

Висновки

Список використаних джерел інформації

Додатки



Висновок:

Підводячи підсумки курсової роботи слід зазначити, що для організованого надання лікувально-оздоровчих послуг необхідна наявність рекреаційно-туристичних ресурсів, тобто сукупності об’єктів і явищ природного та антропогенного походження; природні та культурно-історичні комплекси, які використовуються для туризму, лікування та відпочинку. Природно-ресурсний потенціал регіону пропонується визначати як сукупність природних ресурсів та природних умов, які в комплексі можуть забезпечити максимально можливий обсяг виробництва споживчих вартостей на даному етапі розвиту продуктивних сил і виробничих відносин, зберігаючи при цьому здатність до сталого відтворення. Фактори формування та розвитку рекреаційно-ресурсного потенціалу регіону обумовлені використанням організаційних та економічних методів, які передбачають враху­вання розміщення туристично-рекреаційних ре­сурсів на певних територіях та сталий розвиток регіонів. 

Вивчення особливостей організації надання рекреаційних послуг у Яремчанському рекреаційному районі показало, що Яремче – найвідоміший кліматичний курорт і туристичний центр Прикарпаття. Місцем відпочинку містечко вважалося віддавна, коли ще у 19 столітті сюди приїжджали відпочивати жителі Львова, Кракова, Відня, Варшави. Ще наприкінці ХІХ ст. було зроблено перший крок в освоєнні туристичних ре­сурсів Яремчанщини, а масовий туристичний рух тут розгорнувся вже на початку ХХ ст.

Сучасний туристичний центр приваблює як українців, так і громадян інших держав великою кількістю туристично-рекреаційних закладів і об»єктів зеленого туризму. Майже на половині території Яремчанської міськради розташований Національний природний парк. За останні роки помітно розвинувся гірськолижний туристичний комплекс »Буковель», який разом з іншими гірськолижними трасами у Драгобраті, Ворохті та Яблуниці узимку стає місцем своєрідного паломництва туристів. Край приваблює чудовою природою, цілющим гірським повітрям і можливістю ознайомитися з культурою і побутом гуцульського етносу.

Яремчанщина має реальні передумови для інтенсивного конкурентоспроможного розвитку рекреації. Саме дана складова господарства області може стати своєрідним каталізатором її економічного розвитку. Пріоритетними у виборі регіону дослідження постали такі його специфічні риси:  вдале економіко-географічне положення, значне ресурсне різноманіття, густа мережа шляхів сполучення, чисельні атрактивні об’єкти, та при всьому зазначеному – невідповідність існуючої ситуації в дослідженні стійкій тенденції до росту показників розвитку туризму на даній території.

Наявність унікальних рекреаційно-туристичних ресурсів, цілющий клімат, багата історія та етнографія Яремчанського району зумовили значний розвиток туристичної рекреаційної сфери, яка представлена широким спектром рекреаційних об’єктів.

Аналіз проблем та перспектив розвитку рекреаційної індустрії Яремчанського рекреаційного району  дозволяє стверджувати, що із метою виходу на новий рівень слід:

здійснити комплекс природоохоронних та інших ходів, спрямованих на формування відповідного естетичного довкілля, комфортного для оздоровлення і відпочинку населення;

впровадити сучасну інформаційно-маркетингову службу для забезпечення повної інформованості громадян України й іноземців про рекреаційно-туристичні можливості регіону . розширити асортимент послуг через залучення нових видів відпочинку, у т. ч. «зеленого туризму», «екологічного туризму», «агро туризму» та інш.

Реалізація цих заходів створить передумови для удосконалення економічних відносин в рекреаційній сфері, раціонального використання рекреаційних ресурсів, зниження рівня безробіття тощо.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: