перейти на сайт>>

Основні та оборотні засоби як основа стійкого функціонування підприємства

ID роботи: 8533
Тип роботи:
Об'єм: 49 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1. Теоретичні основи функціонування Основних та оборотних засобів як основи стійкого функціонування підприємства

1.1. Місце основних та оборотних засобів у структурі активів  підприємства

1.2. Призначення та класифікація основних засобів

1.3. Роль оборотних засобів у виробничому процесі підприємства

1.4. Аналіз ефективності управління основними та оборотними засобами на підприємствах харчової галузі Хмельницької області

Висновки до розділу 1

2. Аналіз ефективності використання основних і оборотних засобів підприємства

2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства

2.2. Аналіз структури та динаміки основних та оборотних засобів підприємства

2.3. Оцінка ефективності використання основних та оборотних засобів

2.4. Аналіз прибутку та рентабельності підприємства

Висновки до розділу 2

3. Розробка шляхів підвищення ефективності використання основних та оборотних засобів підприємства

3.1. Напрямки удосконалення управління основними та оборотними засобами  підприємства

3.2. Удосконалення структури основних та оборотних засобів для підприємства

Висновки до розділу 3

Висновок

Додатки

Література



Висновок:

Підводячи підсумки курсової роботи слід зазначити, що діяльність суб'єктів господарювання щодо створення та реалізації продукції здійснюється в процесі поєднання основних виробничих фондів, оборотних фондів і самої праці. Отже, всі матеріально-речові і грошові ресурси, якими володіє підприємство, становлять фонди підприємства.

Необоротні засоби (або основний капітал) є сукупністю майнових цінностей підприємства, що багато разів беруть участь в процесі господарської діяльності і переносять на продукцію свою вартість частинами. У практиці господарювання до необоротних активів відносять майнові цінності всіх видів з терміном використання більше одного року і вартістю понад 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Оборотні засоби (або оборотний капітал) є сукупністю майнових цінностей підприємства, що обслуговують господарський процес і повністю споживаються протягом одного виробничого циклу. У практиці господарювання до оборотних активів відносять майнові цінності всіх видів з терміном використання до одного року і вартістю до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Дослідження ефективності використання основних і оборотних засобів підприємства здійснювалося на базі фінансової звітності ПАТ «ХММЗ». Проведений аналіз показав, що, по-перше, на протязі всього аналізованого періоду оборотні засоби мають найбільшу питому вагу у загальній структурі активів даного підприємства, причому така тенденція посилюється: якщо у 2013 році частка оборотних засобів становила 85%, то вже у 2014 цей показник дорівнює 87%. Таке підвищення було обумовлено зношенням основних засобів. Питома вага основних засобів зменшується переважно за рахунок того, що підприємство не в змозі замінювати застарілі та зношені основні засоби новими.

І хоча показники ефективності використання основних засобів у цілому мають непогані значення, але негативним фактором є зниження такого важливого показника як рентабельність виробництва.

Знижується й ефективність управління оборотними засобами, про що свідчить  зменшення одноденної виручки від реалізації та кількості оборотів.

Внаслідок цього було зроблено висновок, що політика ПАТ «ХММЗ» щодо управління основними та оборотними засобами є не дуже ефективною та потребує вжиття корекційних заходів з метою виправлення ситуації, що сталася.

 У процесі розробки шляхів підвищення ефективності використання основних та оборотних засобів підприємства було з’ясовано, що будь-який комплекс заходів щодо поліпшення використання виробничих потужностей і основних фондів повинний передбачати забезпечення росту обсягів виробництва продукції насамперед за рахунок більш повного й ефективного використання внутрішньогосподарських резервів і шляхом більш повного використання машин і устаткування, підвищення коефіцієнта змінності, ліквідації простоїв, скорочення термінів освоєння знову вводимих у дію потужностей.

З метою удосконалення структури активів та оновлення основних засобів ПАТ «ХММЗ» рекомендується скористатися перевагами лізингу. Проведені розрахунки показали, що у разі застосування фінансового лізингу ПАТ «ХММЗ» зекономить – 3438,43$ або 27163,6 грн. Як бачимо використання у практиці господарювання фінансового лізингу є більш ефективним засобом ніж банківський кредит.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: