перейти на сайт>>

Інвестиційна політика підприємства в умовах невизначеності економічного оточення

ID роботи: 8535
Тип роботи:
Об'єм: 54 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1. Теоретичні аспекти здійснення інвестиційної політики підприємства в умовах невизначеності економічного оточення

1.1. Поняття та сутність інвестиційної політики підприємства

1.2. Особливості управління інвестиційною політикою сучасних підприємств

1.3. Методологія оцінки ефективності інвестиційної політики підприємства

1.4. Інвестиційна політика підприємств у сфері харчової промисловості

Висновки за розділом 1

2. Дослідження ефективності інвестиційної політики ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ»

2.1. Загальна характеристика ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ» та аналіз його основних техніко-економічних показників

2.2. Характеристика інвестиційної діяльності  ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ»

2.3. Аналіз ефективності інвестиційної політики ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ»

2.4. Аналіз економічних результатів діяльності підприємства (прибуток, рентабельність)

Висновки за розділом 2

3. Пропозиції щодо підвищення ефективності інвестиційної політики ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ»

3.1. Загальні рекомендації щодо удосконалення інвестиційної політики підприємства

3.2. Обґрунтування напрямків інвестиційної політики ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ»

Висновки за розділом 3

Висновки і пропозиції

Додатки

Використана література



Висновок:

Проведене дослідження показало, що існують різні модифікації визначень поняття «інвестиції», що відображають множинність підходів до розуміння їх економічної сутності. Значною мірою це обумовлено економічною еволюцією, специфікою конкретних етапів економічного розвитку, пануючих форм і методів господарювання.

Значення та роль інвестиційної діяльності підприємства зумовлює потребу її окремого дослідження і глибокого аналізу для підвищення ефективності процесу управління.

Проте перш, ніж проводити аналіз інвестиційної діяльності підприємства було досліджено основні показники фінансово-господарської діяльності ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ», який показав позитивні тенденції щодо зміни основних показників діяльності.

Аналіз фінансових документів показує, що досліджуване підприємство забезпечує достатньо високий рівень прибутку, не тільки покриває сукупні витрати, а й забезпечує інвестиції у виробництво, що є основною умовою розвитку і розширення цього бізнесу.

 Проаналізувавши грошові надходження від інвестиційної діяльності було з’ясовано, що вона характеризується негативним грошовим потоком, величина якого перевищує суму надходжень у 2014 р. порівняно із 2012 близько у 5 разів, а порівняно із 2013 – у 12 разів.

Аналіз ефективності інвестиційної політики ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ» показав, що коефіцієнт повернення інвестицій у 2014 році зменшився проти 2013 року на 0,3%, і становить у 2014 року 0,4% проти 0,7% у 2013 році.

За аналізований період на підприємстві здійснювалися наступні інвестиційні проекти: довгострокові фінансові вкладення, придбання основних засобів і інші капітальні вкладення, залишаючи без уваги вкладення в нематеріальні активи.

Для  того щоб підвищити результати фінансово-господарської діяльності підприємства потрібно вирішити ряд організаційних та методичних питань.

Впровадження інформаційних технологій систем є непростим завданням інтеграції прогресивних зарубіжних стандартів і програмних розробок з вітчизняним досвідом у цій галузі. Для  ТОВ «ПАЛЯНИЦЯ» рекомендовано впровадження інформаційної системи «Мегаплан CRM».

Проведені розрахунки даного інвестиційного проекту дозволяють  зробити висновок про його ефективність та доцільність впровадження.

Під час організації інвестиційної діяльності держава, господарю­ючі суб’єкти використовують поєднання різних економічних, організаційних і правових методів з відповідною різноманітністю форм, стимулів і обмежень господарської діяльності. Тому важливим завданням є поглиблення визначення внутрішнього устрою інвестиційного механізму, який охоплює економічні та інституціональні (правові, організаційні, політичні, етичні тощо) аспекти.

Поліпшенню інвестиційного клімату в Україні можуть сприяти такі заходи:

зниження податкового тягаря, зменшення відрахувань у цільові бюджетні і позабю­джетні фонди, інтенсифікація амортизаційної політики;

акумулювання коштів держави, населення і підприємств на спеціальних рахунках із метою надання довгострокових інвестиційних кредитів;

задоволення попиту на низькопроцентні кредити;

надання податкових пільг при здійсненні виробничих інвестицій;

використання державних капіталовкладень для фінансування пріоритетних програм.

У цей же час ряд законодавчих ініціатив, реалізованих останнім часом, дозволяє дещо поліпшити ситуацію. Мова йде про створення вільних економічних зон і територій пріори­тетного розвитку.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: